Logo


Naslov članka: Ne propustite 'Glas ludila u eteru'! (p)
Podnaslov:
Autor:
Friday 22 October 2010 - 22:29:46

„Glas ludila u eteru“ naziv je pilot emisije festivala „Ekstravagantna tijela: Ekstravagantni umovi“ i Radija SC Kulture promjene, odnosno eksperimentalne radio terapije /radionice (barem što se tiče naših prostora, dok se ovakva radijska pokazala izuzetno uspješnom u Buenos Airesu „Radio la colifata“, Toulousu „Radi Leon Dit“, Trstu „Radio 180“ i Barceloni „Radio Nikosia“), a možete ju slušati u nedjelju, 24. listopada na www.sczg.hr/radiosc, s početkom u 18 sati.

Poanta emisije je destigmatizirati ludilo( ili „ludilo“- i o tome će biti riječi.) Adi Hasanbašić, voditelj radionice, u studio ce dovesti nekolicinu gostiju ( pacijente literarne sekcije psihijatrijske bolnice „Jankomir,“) te s njima razgovarati o iskustvima iz ustanove. Putem ove terapije bit će im dani prostor i vrijeme kako bi u eteru prezentirali svoju kreativnost. Tu na scenu stupa publika tj. slušatelji, koji se u sto većem broju moraju uključiti u emisiju, kako bi terapija ovakve vrste uopće imala smisla.

Radio terapija, zapravo je i svojevrsno testiranje slušatelja naše regije. Koliko smo otvoreni za prihvaćanje ''drugačijeg'', za pojedince pod „ dijagnozom“ te jesmo li spremni za rehabilitaciju.

Uključite se u ovu priču. Iz čiste znatizelje ili iz želje za suradnjom. Otkrijte ili barem pokušajte, to nešto ''drugacije''.

Nedjelja, 24.10. u 18h - vas komentar upućen nekome tko ne vjeruje u sebe, prvenstveno zbog skeptičnosti drustva prema „drugačijima“, može značiti jako puno.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.9759 )