Logo


Naslov članka: Perforacije 2010: IVA KORENCIC I MARTINA NEVISTIC / O.N.E. umjetnicka organizacija: SILVER (p)
Podnaslov:
Autor:
Monday 18 October 2010 - 21:30:38

IVA KORENCIC I MARTINA NEVISTIC / O.N.E. umjetnicka organizacija:
SILVER

Polazeci od zanimanja za slicnost, odslike i refleksije realnosti, te osobnog dozivljaja teme snalazenja individue unutar drustva, u Silveru ispitujemo poziciju gledaoca koji se reflektira unutar sustava u kojem neminovno prepoznajemo nasu individualnost tek kao odsliku u zrcalu. Osjecaj pripadnosti prozet pobunom spram manipulacijskih i generacijskih metoda modernog drustva dovodi do dozivljaja samih sebe kao 'nove vizualne subjektivnosti' koja je odredena cinjenicom da subjekt nesto promatra, te da njegova subjektivnost biva narusena jer je i on promatran. Konzumacija se tako razlama na dvije potenicije: konzumacija kao svrha i konzumacija kao kreacija, a Silver postaje poligon za koreoskopsko nadgledanje publike u svrhu ambivalentnosti izvedbe. Propitujuci opcenite mimeticko reprezentacijske paradigme koreografskih preslika pokreta u okruzju suvremene kulture, u kojem vizualni kontekst generira novu realnost, nadzor se mijenja u samo-nadzor i na taj nacin od svakog vizualnog subjekta stvara mjesto panopticke drame identiteta.Uskoro saznajte vise na www.projektsilver.com

Silver mozete pogledati premijerno 18. listopada na otvorenju Festivala Perforacije u Foyeu kina SC od 19:00 h, te cijeli tjedan 18. – 22. listopada izmedu 19 i 22h. Ulaz je slobodan.

Autori: Iva Korencic i Martina Nevistic
Kamera, montaza: Vanja Vascarac
Stop animacija, montaza, dizajn: Dora Durkesac
IT: Damir Korencic
Ilustracija, graficki dizajn: Ante Nevistic
Zvuk i gradevinska podrska: Luka Grubisic-Cabo
Web dizajn: Ivor Vrbos
Asistent projekta: Filip Nevistic
Tehnicka podrska: Sasa Fistric
Produkcija: O.N.E
Koprodukcija: Perforacije

Realizirano uz podrsku Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.
Sponzori: Hotel Antunovic, Elektro gradenje, Elicom, Plan Plus, Izba-mi, Vizura, TeleEye

Zahvaljujemo: Kazalistu&td, Plesnom centru TaLa, Zagrebackom plesnom ansamblu, Nikici Freskuri, Bosiljki Vujovic i Ivani Miletic Piskor, Petri Glad, Sari Barbieri, Davorki Corko Rodes, Tomislavu Antunovicu, Ani Cosic, Adriani i Zvonimiru Dobrovicu, Franji Novoselu, Sasi Fistricu, Sanji Durkinjak, Lani Hosni, Marjani Krajac te obiteljima Nevistic i Korencic. Veliko HVALA svim nasim suradnicima i kolaborantima na podrsci, strpljenju, kreativnosti i ulozenom trudu.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.9716 )