Logo


Naslov članka: Cineplexx se otvara 2011. u Osijeku, u Avenue Mallu (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 14 October 2010 - 17:08:47

Nova dimenzija kina!
Cineplexx otvara svoja vrata 2011. u Osijeku, u Avenue Mallu


Od 2011. stanovnici Osijeka i Slavonije imat će priliku uživati u najboljem kinu u Hrvatskoj. Joint venture hrvatskog Continental filma i austrijskog Constantin filma u Avenue Mallu Osijek otvara prvo potpuno digitalno kino u Hrvatskoj – Cineplexx, u potpunosti opremljeno najmodernijom digitalnom tehnologijom. Nadolazeći filmski naslovi prikazivat će se u digitalnoj, analognoj i 3D tehnologiji.

Cineplexx Osijek nudi u svakoj od svojih 7 dvorana optimalan pogled sa svakog od sjedala, maksimalnu udobnost sjedenja, klimatiziran prostor kao i briljantnu kvalitetu slike i tona. Udaljenost projektora od platna kao i prosječna veličina platna garancija su za ultimativni kino doživljaj. „Nova dimenzija kina!“Kino zabava za najmlađe i starije, obitelji, mladež i sve filmofile sastoji se od najvećih holivudskih blockbustera (Tron 3D, Pirati s Kariba 3D, Gulliverova putovanja, Thor) pa do širokog raspona domaćih, nezavisnih i svih ostalih filmskih poslastica. Podjetitelji Cineplexxa uživat će u raznolikoj gastronomskoj ponudi, te će svoj posjet moći planirati preko internet rezervacija ili telefonski. Posebno bi iz programa kina izdvojili razne specijalizirane programe, festivale kao i reviju filmova „Filmomanija“ koja će se organizirati dva puta godišnje i uključivat će naslove s eminentnih europskih i svjetskih filmskih festivala. To će posebno izdvojiti Cineplexx kao prikazivača koji uz holivudske hitove veliku pažnju posvećuje i nezavisnim filmovima svjetske produkcije. Za naglasiti su i planirani satelitski prijenosi koncerata, opera, baleta i sportskih događanja u digitalnoj i 3D tehnici – čime Cineplexx još više unaprjeđuje zabavni i kulturni život Osijeka i regije.

Idealna lokacija u Osijeku i povezanost s centrom grada uz besplatno parkiranje za sve posjetitelje Avenue Malla osiguravaju dodatne pogodnosti za posjetitelje. Za izdvojiti su i Internet rezervacije, loyatly i prepaid kartice, matineje, projekcije za škole, tematske filmske večeri, obiteljski dan i još mnoga iznenađenja koja očekuju posjetitelje Cineplexxa.

Do Cineplexxa u Avenue Mallu Osijek dostupne su 3 linije autobusa iz centra grada. Kino je omeđeno glavnim osječkim prometnicama : južnom zaobilaznicom, ulicom Leopolda B. Mandića glavnom državnom cestom i autocestom.


Cineplexx Osijek
Dvorana 1: 298
Dvorana 2: 252
Dvorana 3: 252
Dvorana 4: 135
Dvorana 5: 143
Dvorana 6: 78
Dvorana 7: 77
Sve dvorane su potpuno digitalizirane, a dvorane 1,2,3,4 i 6 su opreljene i za 3D projekcije.


Cineplexx Kinobetriebe GmbH upravlja s 30 kina i 200 ekrana u Austriji. U svibnju 2009. otvoreno je kino Cineplexx Bolzano u južnom Tirolu. Međunarodno širenje počinje krajem 2010. s otvorenjem kina u Splitu, te Osijeku u prvom kvartalu 2011. Constantin Film-Holding postigao je u 2009. 95 milijuna EUR prihoda i zapošljava 800 radnika. Više informacija nađite na www.cineplexx.at

Continental film, osnovan 1991. godine u Zagrebu, prva je privatna tvrtka koja je potpisala ugovor za distribuciju filmova u Hrvatskoj i Sloveniji s jednom hollywoodskom kompanijom - tadašnjim Columbia TriStar Pictures. Danas se u portfoliju Continental filma nalaze ugovori sa sljedećim kompanijama: Buena Vista International, 20th Century Fox International, Sony Pictures Film Distributors International, Buena Vista Home Entertainment, 20th Century Fox Home Entertainment, Universal Pictures Home Entertainment, Warner Brothers Home Entertainment, BBC Worldwide Limited, SPI. Od svog osnutka Continental film uvelike je proširio svoju djelatnost te se danas naziva Continental grupom. Osim distribucije, Continental grupa okrenula se i kino prikazivaštvu (kino Movieplex). Više informacija nađite na www.continetnal-film.hr


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.9676 )