Logo


Naslov članka: NOVI 'KUPUSOV LIST' RAZOTKRIVA FINANCIJSKU POZADINU YES.ZGB (p)
Podnaslov:
Autor:
Friday 24 September 2010 - 00:24:52

Drugi broj 'Kupusova lista', koji je upravo izašao iz tiska, razotkriva besramnu rastrošnost zagrebačke gradske uprave na primjeru političko-kulturnog projekta Jesen u Zagrebu. List ekskluzivno donosi dokumentaciju koja dokazuje da je Duško Ljuština lagao, otkriva honorare Mani Gotovac i suradnika, kao i povlašten ulaz Koncertne direkcije Zagreb u gradske blagajne. U novom 'Kupusovu listu' čitajte kako je moguće u jednoj noći zaraditi 631.419,34 kune, kako je moguće na press-konferenciji bez novinara opiti se s 441,47 kuna ili kako je moguće za pet ispisanih rečenica ostvariti potporu od 270 tisuća kuna Turističke zajednice. U YES.ZGB školi možete naučiti i kako prilagoditi financijske izvještaje da vam „sve štima“ ili kako manje platiti - više. Kupusov list otkriva vam tajne festivala koji slikarima kupuje potkošulje da bi „glumili sami sebe“, festivala koji tisak programskih knjižica plaća više od 56 tisuća kuna, festivala na kojem se čak i cvijeće vozi taksijem...Kulturni časopis 'Kupusov list' izdaje Mali prst, a za njega pišu ugledni autori poput Nataše Govedić, Igora Ružića, Zvonimira Dobrovića ili Predraga Lucića. Njihove tekstove krase neke od nikad objavljenih fotografija najboljih hrvatskih fotoreportera, te crteži domaćih, ali i inozemnih ilustratora. Glavni urednik Kupusova lista je Ivan Kralj.

Kupusov list po cijeni od 30 kuna može se kupiti u svim boljim knjižarama ili izravnom narudžbom od izdavača putem stranice www.kupus.net. Troškove poštarine pritom pokriva izdavač, tako da Kupusov list bez ikakvih dodatnih troškova može doći do najzabačenijeg kutka Hrvatske.

Iz drugog broja Kupusova lista izdvajamo i sljedeće teme:
- 10 Božinih zapovijedi - o nepisanim pravilima Ministarstva kulture
- Borut Šeparović - o političkom kazalištu Montažstroja
- WHW - o lokalnoj političkoj ignoranciji uspjeha Istanbulskog bijenala
- Sonja Soldo - o Zagrebačkom utočištu za nezavisnu kulturu i mlade
- Typography hurts - o fontovima Vladimira Končara koji nastaju iz graha, čačkalica i stidnih dlaka
- Budno ili bludno djetinjstvo? - o poraznim dometima hrvatskog kazališta za djecu
- Koliko golotinje možemo podnijeti? - o izvedbenoj nagosti i društvenom zazoru
- Nordijske razglednice - o kulturopisnoj turi Sjevernom Europom
- Kupusov kup - o najgorim doprinositeljima kulturi javnog govora u 2009. godini - izvorna Feralova rubrika Greatest Shits uskrsnula živi u Kupusovu listu!

A to, dakako, nije ni približno sve! Na osamdeset bogato ilustriranih stranica čekaju vas obilate porcije kulture, servirane kao nikad dosad!

'Kupusov list' sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i Ministarstva gospodarstva. Grad Zagreb ga je odbio u svom programu javnih potreba u kulturi. Možda u sadržaju časopisa otkrijete - zašto.

Više informacija o sadržaju novog časopisa možete pronaći na linku www.kupus.net/kupusov-list2.htm


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.9507 )