Logo


Naslov članka: Odabrani scenariji za 'Zagrebacke price 2 - Ljubav' (p)
Podnaslov:
Autor:
Monday 19 July 2010 - 18:44:37

ZAGREBAČKE PRIČE 2 – LJUBAV

ODABRANI SCENARIJI ZA NOVI NASTAVAK OMNIBUSA ZAGREBAČKE PRIČE


Uspjeh omnibusa 'Zagrebačke priče', nastalog u produkciji Propeler Filma 2009. godine, potaknuo je nastajanje novog omnibusa 'Zagrebačke priče 2', ovoga puta na temu ljubavi.

Nakon hrvatske premijere na Festivalu igranog filma u Puli, gdje glumica Lana Barić osvaja nagradu Breza za najbolju debitanticu (uloga u 'Žutom mjesecu'), 'Zagrebačke priče' osvajaju brojne nagrade i na Danima hrvatskog filma.

Čak dva kratka filma iz omnibusa uvrštena su u natjecateljske programe dva prestižna filmska festivala; 'Ciao Mama' Gorana Odvorčića u program Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu te 'Žuti mjesec' Zvonimira Jurića' u program Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu - Berlinalea.

Također, omnibus 'Zagrebačke priče' gostuje na festivalima u Portugalu, Novom Sadu i Italiji, a interes inozemnih festivala za pojedinačne filmove još uvijek ne prestaje.

Potaknut ovim uspjesima, Propeler Film raspisao je 17. svibnja, 2010. godine, novi natječaj za 'Zagrebačke priče 2 – Ljubav'. Ovoga puta, na natječaj su pristigla čak 142 scenarija, a među mnoštvom sjajnih priča i ideja, selekcijska komisija imala je vrlo težak zadatak odabrati samo šest scenarija koji će činiti novi omnibus.


ODABRANI SU SLJEDEĆI SCENARIJI:

'Pečeki' – Nina Mitrović (režija Petar Orešković)
'Na kvadrat' – Jasna Žmak
'Može neko čik bacit odozgo' – Josip Visković
'Kruške' – Hana Veček
'Mucica' – Aldo Tardozzi
'Al' tata, ti me voliš' – Sara Hribar


Omnibus 'Zagrebačke priče 2 – Ljubav', u ovisnosti o rezultatima natječaja Grada Zagreba i HAVC-a trebao bi biti realiziran tijekom sljedeće godine.

Službena internet stranica omnibusa je: www.zagrebacke-price.org.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.9066 )