Logo


Naslov članka: Pula 2010: Premijera novog filma Christophera Nolana 'Početak' (Inception) u pulskoj Areni! (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 17 July 2010 - 16:29:56

Premijera novog filma Christophera Nolana 'Početak' (Inception) u pulskoj Areni!

Na 57. Festivalu igranog filma u Puli održat će se hrvatska premijera novog filma Christophera Nolana, redatelja kultnih filmova 'Memento', 'Nesanica' i 'Dark Knight'.

U filmu 'Početak' (Inception), Christopher Nolan okupio je veličanstvenu glumačku postavu koju predvode za Oscara nominirani Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Ellen Page i Tom Berenger te dobitnici nagrade Oscar Marion Cotillard i Michael Cane. Leonardo DiCaprio u filmskom hitu 'Inception' glumi čovjeka koji posjeduje mogućnost ulaziti ljudima u snove i ugraditi im ili iz njih izbaviti potrebne informacije. Istovremeno, članovi njegovog tima pokušavaju ukrasti inovativnu ideju koja bi mogla promijeniti čitav svijet…Premijera ovog dugoiščekivanog filma održat će se u sklopu PoPularnog programa u utorak, 20. srpnja. Projekcija će se održati u pulskoj Areni s početkom u 23,45, nakon projekcije hrvatskog filma: 'Šuma summarum' koji se prikazuje u 21:30 sati.

Prodaja ulaznica započela je 10.07.2010. Rezervacije moguće su na e-mail adresu: prodaja@pulafilmfestival.hr, a sve informacije o 57. festivalu igranog filma u Puli možete naći na stranici www.pulafilmfestival.hr.


Više o filmu:

Studio: Warner Bros
Redatelj: Christopher Nolan (Memento, The Dark Knight, The Prestige)
Uloge: Leonardo DiCaprio (The Aviator, The Beach, The Departed), Ken Watanabe (Memoirs of a Geisha, Batman Begins, The Last Samurai), Joseph Gordon- Levitt (G.I.Joe, 500 Days of Summer, The Lookout), Marion Cotillard (La Mome, Public Enemies, Nine)

Dom Cobb (Leonardo Di Caprio) je vješt lopov, apsolutno najbolji u opasnom umijeću ekstrakcije- iznuđivanja dragocjenih tajni iz duboke podsvijesti tijekom sna kada je um u stanju najveće osjetljivosti.

Njegova rijetka sposobnost učinila ga je velikim igračem u opasnom novom svijetu korporativne špijunaže, no istovremeno je od njega učinila i međunarodnog bjegunca te mu oduzela sve što je volio. Cobb dobiva priliku za iskupljenje.

Zadnji posao mogao bi mu vratiti njegov stari život, no samo ako postigne nemoguće - Inception (Početak). Ovog puta njegov zadatak nije ukrasti ideju, već ju stvoriti. Ako bi uspio, bio bi to savršen zločin. Ni pomno planiranje ni najveća stručnost neće ih pripremiti za opasnog neprijatelja koji predskazuje svaki njihov korak. Neprijatelj kojeg je jedino Cobb mogao predvidjeti.


Ovo ljeto, vaš um je mjesto zločina…

http://www.screendaily.com/most-popular/latest-trailers/inception/5015695.article

http://www.variety.com/review/VE1117943114.html?categoryId=31&cs=1)

http://www.hollywoodreporter.com/hr/film-reviews/inception-film-review-1004102197.story


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.9042 )