Logo


Naslov članka: Eno leto od vsebinske in oblikovne prenove filmske revije EKRAN
Podnaslov:
Autor:
Friday 02 July 2010 - 18:16:05

Spoštovani bralci in kolegi,

z dvojno poletno številko revije Ekran, osrednje slovenske revije za film in televizijo, zaokrožujemo eno leto izhajanja revije od oblikovne in vsebinske prenove junija 2009. Na novinarski konferenci ob izdaji prve prenovljene številke smo obljubili filmsko revijo, ki bo izhajala redno in zanesljivo, ki bo »ažurna, angažirana, aktualna in atraktivna« in menim, da smo s pomočjo ekipe zanesljivih sodelavcev to tudi dosegli. Obljubo smo držali sredi krize tiskanih medijev in grozeče gospodarske recesije. Kot smo veseli vsakega novega bralca, smo veseli tudi dejstva, da je velika večina starih bralcev ostala zvesta Ekranu tudi po prenovi, kar je naš največji navdih – revije ne delamo zase, ampak za vas.

Še naprej nameravamo ustvarjati revijo, ki bo referenčna za filmsko dogajanje pri nas, ki bo živela in beležila svoj čas ter ki bo sledila dogajanju v tujini. Obstaja vrsta posrednih in neposrednih dokazov, da nam je to v letu dni tudi uspelo: drugi mediji so objavljali prispevke, navdahnjene s temami, ki jih je odpiral Ekran, iz njega se je večkrat citiralo (in kopiralo), preoblikovali smo internetno stran revije in ustvarili sodobni filmski portal www.ekran.si ter nadgradili tiskano izdajo Ekrana z dodatnimi vsebinami.Načrtov je še veliko; lansko leto smo namenili iskanju ponovnega stika z bralci, uvajanju novega ritma in zanesljivosti izhajanja. Letos smo ponovno oživili slovensko sekcijo mednarodnega društva filmskih kritikov FIPRESCI, jeseni bomo s tremi predavanji in filmskimi projekcijami (septembra, oktobra in novembra) v Centru kulture Španski borci začeli z oživljanjem Ekranove male filmske šole, do konca leta pa bomo s podporo Ministrstva za kulturo pripravili tudi avdiovizualni projekt - z naslovom Avtofokus, ki ga boste lahko spremljali na Ekranovi spletni strani, naročniki revije pa bodo po zaključku projekta prejeli tudi DVD.

Ekranove številke:
- Ekran prvič od ustanovitve revije leta 1962 izhaja kot mesečnik, redno, zmeraj ob začetku meseca;
- več kot 30 prispevkov domačih in tujih avtorjev v vsaki ediciji;
- revija je v kolportaži na voljo na 100 prodajnih mestih po Sloveniji;
- zabeležena rast števila naročnikov od septembra 2009 do junija 2010 je skoraj 20%;
- naklada revije je v povprečju 700 izvodov, od tega je skoraj 400 naročnikov, 200 izvodov pa se proda v prosti prodaji;
- več kot 500 obiskovalcev spletne strani www.ekran.si dnevno.

Berite nas še naprej.

Odgovorni urednik Gorazd Trušnovec z ekipo.
p.s. Dvojna poletna številka bo v prodaji od 2. julija 2010!Ekran, Revija za film in televizijo
Metelkova 6, Ljubljana
info@ekran.si
www.ekran.si


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.8947 )