Logo


Naslov članka: Premijera dokumentarnog filma 'Lica glumice' u kinu Europa 29. ožujka 2010. (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 25 March 2010 - 00:15:52

Svečana premijera dokumentarnog filma LICA GLUMICE održat će se u kinu Europa 29. ožujka, 2010. s početkom u 20 sati. Ovaj dokumentarni film nastao je u produkciji Studija MNC, a uspješno je prikazan u Puli, Motovunu i na Liburnija film festivalu gdje je odlicno prihvaćen od strane publike i filmskih znalaca. U fokusu priče su četiri glumice različite generacije - Ana Begić, Bojana Gregorić-Vejzović, Doris Šaric-Kukuljica i Marija Sekelez koje su 2007. godine nominirane za Nagradu hrvatskog glumišta.

Premijera će okupiti naše kazališne i filmske zvijezde, uspješne žene iz svih područja društvenog i javnog djelovanja, kao i ljubitelje kazališne ifi lmske umjetnosti.

Naslovnu pjesmu “Lica glumice” otpjevala je Vanna, skladao ju je autorski dvojac Headoneast, dok je stihove napisala autorica i producentica filma, inače i sama glumica, Ana-Marija Bokor. Nakon premijere film možete pogledati u kinu Europa na redovnom repertoaru.O FILMU - KRATAK SADRŽAJ „Lica glumice/ The Faces of an actress“
U fokusu priče su cetiri glumice različite generacije - Ana Begić, Bojana Gregorić-Vejzović, Doris Šaric-Kukuljica i Marija Sekelez koje su 2007. godine nominirane za Nagradu hrvatskog glumišta. Pratimo ih od objave nominacija te do same dodjele koja se održava svake godine 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Dokumentarni film „LICA GLUMICE“ je svojevrsno razotkrivanje. Otkriva nam različita lica glumice i tko su uopće glumice, što misle i osjećaju, dok igraju - glume na sceni, no i dok žive svoje privatne živote. Kroz ispovijesti i iskustva glumica razlicite generacija, redateljica filma Ana-Marija Bokor i sama glumica, približava širokoj publici fenomen glumačkog poziva te gdje je početak i kraj bavljenja tim umjetničkim zvanjem, a gdje ono prelazi u vječnost i mit. Film je uspješno prikazan u Puli, Motovunu i na Liburnija film festivalu.

BIOGRAFIJA AUTORICE - KRATKI ŽIVOTOPIS
Ana-Marija Bokor rođena je 1975. u Zagrebu gdje je diplomirala 1999. na Akademiji dramske umjetnosti, odsjek glume. Tijekom studija počinje profesionalno raditi u kazalištu Kerempuh, Gavelli i ITD-u te na filmu, televiziji i na radiju. Nakon što je diplomirala odlazi u London na studijsko usavršavanje u Actors Centre čiji je osnivač Laurence Olivier te radi na više kratkih filmova gdje je koautor i glumica. Po povratku u Zagreb 2001. dobiva status slobodnog umjetnika i radi u niz kazališta – Teatar u gostima, HNK, GK Žar ptica - u čiji ansambl ulazi 2005. – te igra na filmu i TV-u.2006. godine nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta. Za Hrvatsku radio televiziju vodi dokumentarni serijal «Narodna medicina» prikazan 2007. godine. Kao autorica 2008. radi dokumentarni film „Lica glumice“.

AUTORSKI TIM - PRODUKCIJA
Redateljica - Ana-Marija Bokor
Scenarij - Ana-Marija Bokor
Direktorica fotografije - Ana Vrdoljak
Majstor montaže –Jasna Vrdoljak
Autor glazbe – HEADONEAST
Producent – Jerko Domagoj Vrdoljak
Produkcijska kuća – Studio MNC
Uloge: Ana Begić, Bojana Gregorić-Vejzović, Doris Šaric-Kukuljica i Marija Sekelez
Godina i trajanje - 2009, 65’


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.8115 )