Logo


Naslov članka: Pressica povodom obilježavanja 25 godina rock kritike Aleksandra Dragaša by Ada Jukić
Podnaslov:
Autor:
Monday 25 January 2010 - 00:03:14

U ugodnom 'Apartmanu' na I katu Preradovićeve 7 u Zagrebu u navedeno vrijeme i u navedenom sastavu održana je, na opušteni rock&roll način, press konferencija povodom obilježavanja 25 godišnjice bavljenja glazbenom, točnije, rock kritikom, Aleksandra Dragaša.

Dugu i gromku godišnjicu rada od kojeg se, kako je slavljenik otkrio na novinarski upit, može živjeti, (ako imaš 'bread&butter' posao u tiskanom mediju i baviš se dodatnim i kompatibilnim poslovima za audio i video poslovne subjekte), obilježit će Rock n Roll zabava u Močvari u petak 29. siječnja 2010., na kojem će nastupiti mladi, manje ili više medijski svježi domaći rock glazbenici po izboru A. Dragaša: Heroina, Welcomin'Commitee In Flames, The Mad Man, Erotic Biljan & His Heretics.Usput, to jest slučajno u relevantnom timingu, ali ne programirano kao sadržaj proslave, dogodit će se i koncert Eddie & the Hot Rods, koje također preporučuje A. Dragaš, a to je za sve koji poznaju i priznaju njegov glazbeni autoritet i ukus, dovoljna preporuka. Koncert će se održati u subotu 6. veljače u Tvornici Kulture u Zagrebu.

Predstavnik 'Grano group'-e Dražen Goreta predstavio je, kao kontekstualnu informaciju, ciljeve i program rada svoje kuće koja, baveći se drugim, razumljivo profitabilnijim poslovima od rock kritike i neetablirane rock produkcije, želi podržati ove vidove stvaralaštva i zabave. 'Grano group' je, by the way, vlasnik klupskog prostora Apartmana, i time doslovce domaćin pressice, a dat će podršku mladim i starim, nezaboravljenim rock snagama u žiivim nastupima u Gradu koji je izložen snažnom djelovanju narodnjačke glazbene opozicije, a na koju je osobito osjetljiv mladi glazbeni auditorij. Rock uživo i rock na valovima popularnih glazbenih frekvencija predstavlja alternativu ponudi turbo glazbenih sadržava i omogućuje glazbenim teenagerima izbor koji je dragocjen i na drugim područjima kulturne i zabavne konzumacije.

Za www. film-mag.net
Ada Jukić, 22. 01 2010.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.7650 )