Logo


Naslov članka: NOLA ima HIT godine! (p)
Podnaslov:
Autor:
Tuesday 12 January 2010 - 21:18:50

NOLA - IZNAD OBLAKA
HIT GODINE 2009.

HIT GODINE emisije TURKI PARTY u sklopu koje se utorkom emitira službena top lista svih centara Hrvatskog radija je pjesma 'Iznad oblaka' pulske grupe Nola! Urednik i voditelj Zlatko Turkalj - Turki u utorak 29.12.2009 u svojoj je emisiji zbrojio prijedloge i izravno u eteru iznenadio Gabi iz Nole s tom viješću. Na trećem su mjestu nolini istarski susjedi Gustafi s pjesmom 'Sanjati ćemo žuto'.Otvoreni radio je objavio svoje dvije godišnje liste, a na air play listi Nolina pjesma 'Iznad oblaka' nalazi se na trećem mjestu, dok na godišnjoj listi domaćih singlova Nola ima oba singla 'Iznad oblaka' i 'Do kraja' u TOP 10.

UNIDU je radio postaja sveučilišta iz Dubrovnika i oni su pjesmu 'Iznad oblaka' proglasili hitom godine. Na godišnjoj top listi grupa Nola ima čak dva singla! Pjesma 'Do kraja' zauzela je 10. mjesto s čak dvanaest tjedana na domaćoj top listi u 2009. godini i dva tjedna na broju 1, dok je naslovna pjesma albuma 'Iznad oblaka' postala hit godine s trinaest tjedana na listi i četiri tjedna na broju 1.

Kako to biva na kraju godine i početku nove radi se “inventura” pa je tako i glazbeni portak muzika.hr "pročešljala" godinu za nama i pronašla nekoliko glazbenih činjenica koje sigurno ne smijemo zaboraviti!

Domaći album godine:
1. Kawasaki 3p - "Idu Bugari"
2. Voland Le Mat - "Faustopojke"
3. Gustafi - "Chupacabra" / Nola - "Iznad oblaka"

Pjesma godine:
1. Kawasaki 3p - "Puta madre"
2. Nola - "Iznad oblaka"
3. Gustafi - "Sanjati ćemo žuto"

Pjesma 'Iznad oblaka' grupe Nola zauzela je deseto mjesto godišnje top liste HR Top 20. Odlučili su tako slušatelji pedesetak radijskih postaja iz cijele Hrvatske, tijekom 2009. godine.

Na glazbenom portalu vip.hr u TOP 10 najboljih video spotova 2009. godine, Nola je zauzela šesto mjesto sa spotom za pjesmu 'Iznad oblaka'.

Na t-portal-u je video spot za pjesmu 'Do kraja' uvršten u top deset spotova u 2009. godini. T-portal.hr za video spot kaže: "Rijetko se tko odluči snimati spot u jednom kadru, no kada taj spot još na kraju ispadne fascinantno lijep, a k tome još i odgovara samoj pjesmi, onda je to za svaku pohvalu. Iskoristivši prekrasan ambijent uvale Verige na brijunskom otočju, redatelj spota Kristijan Burlović je stvorio sjajnu atmosferu od prve do zadnje minute spota, ispričavši istovremeno kratku ljubavnu priču. Jako lijepo! "

Po izboru najbolje pjesme Radio Broda u 2009. godini Nolina pjesma 'Iznad oblaka' zauzim drugo mjesto, dok u izboru deset najboljih albuma 2009. godine Nola zauzima visoko 2. mjesto.


NOLA - hit godine - Turki party:
http://www.phunet.com/promo/nola_hit_godine/

Nola online:
http://www.youtube.com/nolapula
http://www.myspace.com/nolapula
http://www.facebook.com/#/pages/nola/30611672229?ref=ts
http://www.nola.com.hr/


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.7562 )