Logo


Naslov članka: ATTACK NA ALTERNATIVNE KLUBOVE
Podnaslov:
Autor:
Sunday 10 April 2005 - 18:13:12

Zadnjih par dana priča se da Grad Zagreb zatvara Močvaru & URK, Attack i MAMA-u…
Ta šokantna vijest kruži s nevjericom među vijernim posjetiteljima navedenih klubova. Attack je zatvoren još prošle godine kad je sanitarna harala i zatvarala klubove po gradu. Kao razlog je navedeno da nema pitku vodu i funkcionalan WC, što je očito smetalo samo njima... Nije poštedjela ni KSET koji je bio zatvoren neko vrijeme, a i sad smije raditi samo do ponoći, unatoč svim naporima i investicijama uloženim u zvučnu izolaciju.. No dobro... ipak možda zbilja ljudima smeta glasna glazba i tuđa sreća. Upravo zato su Močvara i URK idealno okupljalište mladih.. mala baraka uz Savu, dovoljno daleko od civilizacije i osjetljivih stanara, s raznovrsnom ponudom odličnih koncerata, kreativnih radionica, tribina, likovnih galerija, filmskih, kazališnih i književnih večeri, slušaonica itd..

Cijelo vrijeme svi pričaju da mladima treba ponuditi mjesto gdje mogu izlaziti, ispucati višak energije, pokazati kreativnost i učiti nešto novo. Sada ga žele zatvoriti.. Zašto? Zbog neplaćenih računa!?! To mjesto puno potencijala trebalo bi dobiti potporu Grada Zagreba, a ne zabranu rada.. I to baš sad, u tijeku proslave 10-og rođendana URK-a i Močvare, uz gostovanje legendarne grupe Let3 za koju vjerujem da će prepuniti prostore, što ne bi bilo prvi put da se u Močvari dogodilo..
Nema baš puno klubova s toliko ponuda različite žive glazbe iz cijelog svijeta.. uz novootvoreni Boogalo i, eventualno, Tvornicu baš i nema mjesta gdje bi mladi koji vole alternativnu glazbu mogli izaći..
Zato se nadam da će se sve srediti i da se glasine neće obistiniti…Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.734 )