Logo


Naslov članka: DVD je definitivno precijenjeni medij! by Alen Petrušić
Podnaslov:
Autor:
Monday 05 October 2009 - 22:08:12

Dobar dan!

Povod da vam se javim je taj što moram reći da se osjećam kao zadnji kreten. Ne da imam osjećaj da netko pravi budale od nas, već netko to stalno sustavno radi. Ljubitelj sam filmova i kupujem ih godinama. Nikada nisam gledao koliko koštaju DVD filmovi, i kupovao sam ih stalno i bez problema. Neki dan u jednom supermarketu (neću reći koji da ovo ne bi ispala reklama za njih) naiđem na DVD filmove po petnaest kuna, i to filmove koje sam plaćao po stotinjak i više kuna. Moram priznati da sam se osjećao kao zadnja budala. Kada sam izračunao koliko sam na taj način popušio love, zavrtilo mi se u glavi. Pa to su tisuće i tisuće kuna i tisuća kuna. Pitao sam zar sam ja jedina takva budala ili ima i još takvih kao ja. Sigurno da ih ima, možda im lova ni ne znači ništa, a ipak, da se cijene tih filmova toliko srozavaju, to nikako nije korektno prema nama koji smo stvarni ljubitelji filmova.

Ili je druga stvar u pitanju, možda to ipak nije realna cijena filmova. Mislim ona po kojoj se prodaju u početku. Možda je ta cijena od petnaestak kuna prava i realna cijena koja bi trebala biti stalna i početna cijena. Možda nas stvarni neki distributeri bezobzirno pljačkaju. A opet, tko nam je kriv što dopuštamo da nas pljačkaju. Zašto kupujemo te filmove, zašto smo ljubitelji filmova i nemamo neke kriterije po pitanju cijene tih filmova.

Nakon što sam vido DVD filmove po petnaest kuna odlučio sam kako više nikada neću kupovati DVD-e koji su skuplji od tridesetak kuna. Znam da je to teško, ali taj osjećaj budale nikako da mi ishlapi. Nešto što danas platim sto kuna za koji mjesec će koštati desetak kuna! Više nisam lud da kupujem nove filmove, radije ću se malo strpjeti i sigurno ću negdje naići na taj film za minimalnu cijenu. I svi vi ostali trebali bi se tako ponašati, i ne kupovati precijenjene DVDF-ove, trebate biti strpljivi i samo čekati. Zašto bi se osjećali kao zadnji kreteni, i zašto moramo prihvatiti nečija tuđa pravila igre. Konačno, mi smo ti o kojima ovisi prodaja DVD filmova.

Srdačan pozdrav uredništvu i vašim čitateljima,
Alen Petrušić


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.6805 )