Logo


Naslov članka: ZAGREBAČKA MAGLA - RUNDEK CARGO ORKESTAR
Podnaslov:
Autor:
Friday 14 January 2005 - 19:31:04

Prije dvije godine, točnije od 1.do 10. prosinca 2003. godine u Zagrebu je održana Plava turneja Darka Rundeka i njegovog Cargo orkestra. Šarolika turneja se sastojala od više nastupa i događaja. Bila su to razna multimedijalna zbivanja koja su se protezala diljem grada; od Glipoteke JAZU, SC-a, Teatra Exit, dobre stare (sada zatvorene!) dvorane Pauk do foajea HNK i Teatra ITD.
Live izdanja tih "koncerata" dolaze nam na dva CD-a.
Prvi je već izašao (recenzija koju upravo čitate ); sastavljen je od trinaest pjesama, od sveukupno četrdesetjedne koje su bile izvedene. Drugi CD, koji još nije izašao, bit će ograničen na samo 1000 primjeraka, a sadržavat će snimke iz Glipoteke i live nastup na Radiju 101. Uz Darka Rundeka i njegov orkestar na "turneji" su sudjelovali i mnogi poznati i priznati glazbenici – Jasna Bilušić, Žana Jakopač, Dino Šaran, legendarni Mance i ostali.
Trinaest upečatljivih, slušnih pa čak i plesnih skaldbi vrhunski su ukomponirane u ovaj impresivan "album". Dok preslušavate CD nemate osjećaj da je to ustvari live album. Bez nepotrebnog žamora za vrijeme pjesama, ovaj album će vam podariti atmosferu vrlo sličnu onoj koju stvara Live at Pompei od Pink Floyd-a.
Gotovo savršena izvedba pjesme Zagrebačka Magla sa svojim vatrenim završetkom vrhunac je ovog albuma, koji će vam još dugo odzvanjati u ušima. Također valja spomenuti i zanimljivu izvedbu zadnje skladbe, Makedo, koja u svojem melodičnom ritmu sadržava cigansko-turske note, vješto zakamuflirane Rundekovim pariškim vokalom.
Neobična turneja, ovjekovječena na ovom CD-u donosi nam dašak zagrebačkog đira 80-tih. Zahvaljujući upravo tome, ovaj album je već dva tjedan najprodavaniji CD u našem gradu.
Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.575 )