Logo


Naslov članka: Predstavljanje 14. Filmske revije mladeži i 2. Four River Film Festivala na Reviji amaterskog filma
Podnaslov:
Autor:
Friday 03 April 2009 - 00:21:47

Predstavljanje 14. Filmske revije mladeži i 2. Four River Film Festivala na Reviji amaterskog filma
DANAS STIGAO PRVI FILM!

Zagreb, 02. travnja - Kako je i najavljeno, danas, 02. travnja u 11 sati u Kinu Grič uz jutarnju kavu Oliver Sertić, jedan od organizatora Revije amaterskog filma, Marija Ratković, koordinatorica 14. Filmske revije mladeži i 2. Four River Film Festivala, te Marija Markezić, član organizacijskog tima brojnim zainteresiranim srednjoškolcima predstavili su 14. Filmsku reviju mladeži i 2. Four River Film Festival.U razgovoru sa svim zainteresiranim posjetiocima Marija Ratković je rekla "Filmska revija mladeži, kako joj i samo ime govori, nacionalna je revija srednjoškolskog filma i kao takva zapravo centralno mjesto hrvatskog srednjoškolskog filmskog stvaralaštva. Kinoklub Karlovac je od 2007. godine domaćin Revije, a o uspjehu karlovačkih izdanja najbolje govori činjenica o prošlogodišnjih 3000 posjetitelja filmskih projekcija i preko stotinu mladih autora koji su doslovno pokorili grad! Broj prijavljenih filmova se iz godine u godinu povećava, a predivna je stvar što je baš danas – i više od dva mjeseca prije zaključenja natječaja stigao prvi film! Interes je evidentan"

"Revija se definitivno razvija, i iz godine u godinu postaje sve kvalitetnija, a mi kao organizatori trudimo se unijeti novitete koji će obogatiti ne samo Reviju nego i sve njene sudionike. Kako se već moglo primjetiti, Revija je promijenila ime iz Revija hrvastkog filmskog i videostvaralaštva mladeži u Filmska revija mladeži. Promijena imena omogućuje laku upotrebu samog imena, prepoznatljivosti i posebnosti Revije. Drago nam je da će se i ove godine u sklopu Revije organizirati 2. Four River Film Festival, međunarodni festival srednjoškolskog filma, jedinstven ne samo na području Hrvatske nego i cijele regije." dodala je Marija Markezić.

Nakon nadasve spontanog razgovora sa organizatorima Revije svi prisutni imali su prilike vidjeti najbolja filmska ostvaranja sa 13. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva mladeži i 1. Four River Film Festivala.

14. filmska revija mladeži i 2. Four River Film Festival se održavaju od 10. do 13. rujna 2009., a svi koji žele prijaviti svoje najnovije filmske radove mogu to učiniti do 15. lipnja. Prijave za 2. FRFF traju do 01. srpnja 2009. Prijavnicu i sve detaljene informacije potražite na www.hfs.hr

Kristina Dorić,
Press služba

14. Filmska revija mladeži,
2. Four River Film Festival

T: + 385 98 608 120
F: + 385 48 48 764
kristina@hfs.hr


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.5695 )