Logo


Naslov članka: Najbolji filmovi s 13. filmske revije mladeži na RAF-u (p)
Podnaslov:
Autor:
Tuesday 31 March 2009 - 22:33:53

Od početka rujna i 14. Filmske revije mladeži i 2. Four River Film Festivala dijeli nas još par mjeseci. U iščekivanju istih, pozivamo vas u četvrtak, 02. travnja u 11 sati u Kino Grič, gdje će se u sklopu 8. Revije Amaterskog Filma prikazati ponajbolji uradci s prošlogodišnjeg izdanja karlovačkog festivala.

Prije projekcije filmova u predvorju kina Grič uz jutarnju kavu karlovački organizatori ukratko će predstaviti svoj festival i porazgovarati sa svim zainteresiranim posjetiocima.

Filmska revija mladeži, kako joj i samo ime govori, nacionalna je revija srednjoškolskog filma i kao takva zapravo centralno mjesto hrvatskog srednjoškolskog filmskog stvaralaštva. Do 2007. godine organizacija (12 godina u kontinuitetu) se selila iz grada u grad, kada je na neodređeno vrijeme dospjela u ruke Kinokluba Karlovac, koji je uz Hrvatski filmski savez, od tada ravnopravni organizator. O uspjehu karlovačkih izdanja najbolje govori činjenica o prošlogodišnjih 3000 posjetitelja filmskih projekcija i preko stotinu mladih autora koji su doslovno pokorili grad! Od 2008. godine u sklopu Revije organizira se i Four River Film Festival, međunarodna inačica, odnosno festival namijenjen srednjoškolskom filmu – jedinstven ne samo na području Hrvatske, već i cijele regije. Jer jedini je kriterij za prijavu filma isključivo srednjoškolski status autora! Time je Karlovac postao sinonim za filmsko stvaranje srednjoškolaca, odnosno prava srednjoškolska filma meka!

Program projekcije:
NA ČETIRI RIJEKE, 5', Kinoklub Karlovac, Karlovac
DEČKO SA STRANE, 13'16'', Studio kreativnih ideja Gunja, Gunja
NA POLA PUTA, 10'09'', Intersections production, Vancouver, Kanada
BUBBLEGUM, 3'10'', Ivana Franjić, Ejla Kovačević, Bjelovar / Zagreb
JA?, 1'50'', Mihael Kukavčić, Zagreb
VAHINI, 7', Škola likovnih umjetnosti, Split
UVIJEK ISTO, 3'25'', Luksuz produkcija, Krško, Slovenija
ZVUK TIŠINE, 2'30'', Škola likovnih umjetnosti, Split
ONIH KOJIH NIJE BILO, 6'10'', Kino klub Split, Split
UBI ĐUBRE!, 6', Suited and Booted Studios, Bristol, UK


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.5676 )