Logo


Naslov članka: Moram vam reći: Točka na Vemilu - nastavak
Podnaslov:
Autor:
Wednesday 09 July 2008 - 22:39:32

U prilogu ovog teksta su e-mailovi vezani za reklamaciju Samsungovog monitora T200. Uvjeti kupovine u domaćim dućanima traže od kupca čelične živce i ovčje strpljenje. I ružičaste naočale.
Crvena točka na monitoru u granicama je prodavačke tolerancije. Društvo Potrošač bar se javilo na naš e mail s konkretnim savjetom, a inspektorat se nije ni osvrnuo na naš slučaj. Ima većih slučajeva!

Akad smo monitor s crvenom točkom preuzeli kao ispravan, dogodilo se nešto zanimljivo. Umjesto CRVENE TOČKE, CRNI EKRAN! Tako izgleda razvoj događaja! Je li to, možda greška, ili je i to u granicama tolerancije?

O tome ćemo kasnije, za sada se zabavljate e-mailovima... .
Samsungov monitor s crvenom točkom: spoj dizajna i (ne)savršenstva


________________________________________

From: drustvo Potrosac [mailto:potrosac@zg.t-com.hr]
Sent: Friday, June 27, 2008 11:52 AM
To: Robert Jukić; Reklamacije Vemil d.o.o.
Cc: Robert; kontakti_ZG@inspektorat.hr
Subject: Re: vemil reklamacija na monitor Samsung

Poštovani gospodine Jukić!
Vaš predmet je došao do faze kada su obe strane upoznate i suglasne da postoji greška na monituru , ali je ona za trgovca i servis u granicama normale, a za Vas je to greška i koja da je bilo kako minimalna je greška koju ne želite prihvatiti kao prosjek po trgovcu da je to normalno bez greške.
sad vam ne predstoji ništa drugo nego VJEŠTAČENJE. Pa Vas upućujem da nazovete preko 988 i tamošnja službenica će Vam dati broj sjedišta vještaka, koji radi i vještači oko TV aparata.
nakon vještačenja se može ići na HRVASTKU GOSPODARSKU KOMORU, koja ima svoje sudove, koji rade brže i jeftinije.
I na dalje se nemojte ustručavati na nas obraćati,. ž

Sa poštovanjem!
DRUŠTZVO "POTROŠAČ"
Služba za pravne savjete

__________________________________________________________


----- Original Message -----
From: Robert Jukić
To: Reklamacije Vemil d.o.o.
Cc: Robert ; potrosac@zg.t-com.hr ; kontakti_ZG@inspektorat.hr
Sent: Thursday, June 26, 2008 1:12 PM
Subject: RE: vemil reklamacija na monitor Samsung

Pozivom na činjenicu utvrđenu od strane ovlaštenog servisa da se radi o ispravnom monitoru, dajem zahtjev za zamjenu kupljenog monitora za drugu robu u istoj (ili većoj) vrijednosti koju ću izabrati u Vašem dućanu.

S poštovanjem.

Robert Jukić
VEMIL: BEZ ODGOVORA

________________________________________

From: Reklamacije Vemil d.o.o. [mailto:reklamacije@ve-mil.hr]
Sent: Friday, June 20, 2008 1:47 PM
To: Robert Jukić
Subject: RE: vemil reklamacija na monitor Samsung

Poštovani gospodine Jukiću,

zahvaljujemo na Vašem ponovnom dopisu, u vezi sa Samsung SM T200 monitorom.

Ponajprije bismo željeli pojasniti da je za navedeni uređaj Vemil d.o.o. isključivo prodajno mjesto te nismo ovlašteni za stručnu procjenu ispravnosti/neispravnosti ovoga uređaja. Jamstvo na ovaj monitor ostvaruje se u ovlaštenom servisu, koji je ovlašten za stručne procjene ispravnosti/neispravnosti uređaja, u ovom slučaju M SAN. Iz navedenog razloga pojašnjeno je kako Vemil d.o.o. nije u mogućnosti izdati potvrdu o ispravnosti uređaja jer nema ovlasti za isto.
Sukladno navedenome, svakako je bilo potrebno da uređaj bude pregledan od strane ovlaštenog servisa. Budući proces otpreme uređaja iz našeg servisa u ovlašteni servis te dopreme istog iz ovlaštenog servisa traje nešto duže u odnosu na vrijeme rješavanja reklamacije ukoliko kupac osobno uređaj dopremi u ovlašteni servis, obrazloženo je da postoji takva mogućnost, ali smo uređaj zaprimili te ga proslijedili u ovlašteni servis za Vas, bez ikakvih troškova. Budući većina servisa naplaćuje uslugu dijagnosticiranja ukoliko se ispostavi da je uređaj ispravan, pojašnjena je mogućnost plaćanja takve usluge u iznosu od 200-njak kn ovlaštenom servisu, na što Vemil d.o.o. nema nikakav utjecaj.

Po primitku uređaja u naš servis, isti je otpremljen na pregled u ovlašteni servis, iz kojeg je monitor vraćen s usmenim pojašnjenjem da se radi o potpuno ispravnom uređaju te nema osnove za reklamaciju. Potvrdu o ispravnosti uređaja ovom prilikom, ovlašteni servis nije izdao iz razloga što smo zahtijevali da Vam se ne naplati usluga dijagnosticiranja. Napominjemo da se uređaj ne prosljeđuje u ovlašteni servis radi popravka već isključivo radi procjene ispravnosti/neispravnosti od strane ovlaštene osobe!
Nadalje, na temelju Vašeg ponovnog javljanja, uređaj smo ponovno za Vas, o svom trošku, otpremili u ovlašteni servis na pregled od strane stručne osobe te izričito zahtijevali da se izda potvrda ukoliko se utvrdi ispravnost uređaja te da Vam se u tom slučaju ne naplaćuje usluga dijagnosticiranja. Dana 18.6.2008. godine, iz ovlaštenog servisa dopremljen je sporni uređaj, po Izdatnici broj 50435/08 sa slijedećim opisom: „Utvrđen je jedan svijetleći subpixel što je unutar tolerancije proizvođača i ne smatra se greškom.“, što je potvrda ovlaštenog servisa o ispravnosti uređaja.
Na temelju navedenog, reklamaciju o neispravnosti uređaja nismo u mogućnosti uvažiti. Naime, zamjena ispravnog uređaja za isti takav uređaj nije moguća te, budući se radi o ispravnom uređaju, povrat sredstava također nije moguć.

Naime, izvan radnog vremena servisa, zaprimanje reklamacija te njihovo rješavanje, ukoliko nije potrebna intervencija servisa ili pregled ovlaštenog servisa, obavlja se i u prodajnom centru, do kraja radnog vremena prodaje.
Po završenom servisu ili o završetku reklamacije, svim našim kupcima šaljemo obavijesni SMS o istome. SMS se šalje s računala putem usluge omogućene od strane VIP mreže te ukoliko se pojave poteškoće s isporukom SMS-a, nažalost, nismo na vrijeme obaviješteni od strane operatera. Ispričavamo se ukoliko Vam je neisporučenje SMS-a izazvalo poteškoće.
Radi većega broja poziva od prosječnog te iznimno velikog broja poziva informativnog karaktera, nažalost, povremeno je teško dobiti slobodnu liniju. Ispričavamo se također i radi ovih poteškoća te bismo željeli pojasniti da smo već poduzeli potrebne mjere kako bi se i ova poteškoća otklonila.

Gospodine Jukiću, u nadi da smo ovime odgovorili na Vaše upite, srdačno Vas pozdravljamo.

S poštovanjem


Voditelj reklamacija i servisa (imena izostavljena)
Zagreb, Rudeška cesta 140
www.vemil.hr

________________________________________

From: Reklamacije Vemil d.o.o. [mailto:reklamacije@ve-mil.hr]
Sent: Thursday, June 12, 2008 3:32 PM
To: Robert Jukić
Subject: RE: vemil reklamacija na monitor Samsung

Poštovani,

zahvaljujemo na Vašem upitu, u vezi s reklamacijom Samsung monitora.

Ponajprije bismo Vam željeli uputiti iskrene isprike radi teškog uspostavljanja telefonskog kontakta, radi većeg obima posla zaprimamo i veći broj poziva te je nešto teže doći do slobodne linije.

Prema pregledu podataka po broju potvrde 3598, vidljivo je da je pregled uređaja završen, o čemu Vam je poslan obavijesni SMS. Uređaj možete peuzeti na Odjelu reklamacija i servisa.

S poštovanjem

Odjel reklamacija i servisa

www.vemil.hr

________________________________________
Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.4279 )