Logo


Naslov članka: 'Nedjeljom ujutro / Subotom nevečer' novi hrvatski sitcom (p)
Podnaslov:
Autor:
Friday 04 April 2008 - 22:22:48

NEDJELJOM UJUTRO/SUBOTOM NAVEČER
Novi hrvatski sitcom u produkciji Continental filma/B-produkcija

Pilot epizoda, pod nazivom „Gdje je drvo?“ novog hrvatskog sitcoma 'Nedjeljom ujutro/subotom navečer' počinje se snimati ove nedjelje, 6. travnja. Radi se o urbanoj komičnoj seriji za mlade koja ne bježi od činjenica i uljepšavanja prave slike života u zagrebačkim gradskim kvartovima koji kriju komične, gorke, slatke, ljubavne, navijačke, kriminalističke, triler, dramske, znanstveno-fantastične i ine zaplete i rasplete.

Serija se sastoji od četiri glavna lika i nekoliko sporednih. Sonja, Hans, Filip i Srbin svi u svojim ranim 30-tima glavni su junaci serije koji u svakoj epizodi nedjeljom ujutro prepričavaju događaje koji su se odigrali protekle, uglavnom lude subotnje noći. Seriju upotpunjuju sporedni likovi Tine (Sonjine prijateljice), Nedeljkovića (predsjednika kućnog savjeta iz Sonjinog nebodera), gospodina Hofmana i gospođe Lungić (stanari u Sonjinom neboderu) i vrlo zanimljivog lika Vampira kojeg zapravo nikad ne vidimo, jer je cijelo vrijeme zatvoren u svojoj kući te je s njim moguće komunicirati samo preko interneta ili SMS-a.

Kreator serije, ujedno i redatelj pilot epizode je Predrag Ličina, a kompletna se serija snima u koprodukciji Continental filma i B-produkcije. Glavne uloge u pilot epizodi podijeljene su Csilli Barath-Bastaić (Sonja), Živku Anočiću (Hans), Marku Makovičiću (Filip) i Dušanu Bučanu (Srbin). Sporedne uloge tumače Iva Mihalić (Tina), Žarko Savić (Nedeljković), Božidar Smiljanić (gospodin Hofman) i Marija Kohn (gospođa Lungić). U pilot epizodi pojavljuju se i dva policajca blizanca koje glumi Robert Plemić.

Snimanje pilot epizode započinje u nedjelju, 6. travnja i traje do srijede, 9. travnja. Snima se na lokacijama grada Zagreba, a pilot epizoda te scenariji i sinopsisi ostalih epizoda prijavit će se na natječaj koji je raspisao HRT. Do petka, 11. travnja bit će izrađene fotografije sa snimanja te snimljen trailer pilot epizode koji će se od tada naći na raspolaganju svim medijima.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.3774 )