Logo


Naslov članka: Poziv na prosvjednu tribinu: UZURPACIJA GRADA - četvrtak 12.7. u 17 sati
Podnaslov:
Autor:
Monday 09 July 2007 - 17:44:49

Poštovani,

Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju Vas na prosvjednu tribinu protiv izmjena GUP-a za Donji grad i pogodovanja Hoto projektu na Cvjetnom trgu pod naslovom UZURPACIJA GRADA. Tribina će se održati u četvrtak 12. srpnja u 17 sati u Novinarskom domu.

Detaljnije informacije o tribini slijede sutra.

Ne ostajte po strani dok se odlučuje o sudbini Vašeg grada.

Molimo Vas da dalje proslijedite ovu obavijest.

www.pravonagrad.org i www.zelena-akcija.hr


-------------tekst letka od prošlog tjedna------------------------


GRADSKA VLAST VARA GRAĐANE!

Prijedlog izmjena Generalnog urbanističkog plana koji je već prošao prvo čitanje i kojeg Gradska skupština planira izglasati 19. srpnja drastično se razlikuje od prijedloga koji se našao na javnoj raspravi u svibnju. Ovaj je postupak proveden s ocitom namjerom da se obmane i prevari javnost.

Novi prijedlog omogućuje neograničenu izgradnju u donjogradskim blokovima i dozvoljava ukopavanje ulaza u podzemne garaže u pješačkoj zoni. Time su ukinute sve prepreke za potpunu realizaciju Hoto projekta na Cvjetnom trgu i uzimanje pješacke zone u Varšavskoj ulici.

Gradska je vlast izigrala vise od 50.000 građana i građanki koji su svojim potpisima na peticiju "Stop devastaciji Cvjetnog trga i Donjeg grada" jasno rekli NE Hoto projektu i novim javnim garažama u centru grada te zatražili proširenje pješačke zone i sudjelovanje građana u planiranju razvoja Donjeg grada.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.2830 )