Logo


Naslov članka: Hrvatski muzički TV kanal CMC osvojio drugu nagradu Hot Bird TV Awards u Italiji
Podnaslov:
Autor:
Friday 29 September 2006 - 17:57:47

Sinoć su u Isoli di San Sevolo pokraj Venecije dodijeljene nagrade za najbolji europsi glaszbeni kanal. Prvu nagradu dijele dva talijaska kanala MTV Brand New i Vidoe Italy, a drugu nagadu dobio je hrvatski CMC muzički kanal u vlasništvu Croati Recordsa.

Već drugu godinu zaredom hrvatski glazbeni program CMC – Croatian Music Channel u vlasništvu Croatia Recordsa, nominiran je za prestižnu međunarodnu nagradu Hot bird TV Awards koja se dodijeljuje satelitskim programima. Jučer je održano deveto izdanje međunarodne dodjele nagrada za najbolje temaste TV kanale. Organizatori su Eutelsat i Casino Di Venezia.

Natjecalo se 100 TV kanala iz 15 zemalja u 11 kategorija, među kojima su osim glazbenog i sportski, dokumentarni, informativni itd. U kategoriji za najbolji glazbeni kanal nominirani su: MTV Brand New, Video Italy i
CMC Hrvatska.

Žiri od destak novinara iz najpoznatijih dnevnih listova i muzičkih publikacija, uključujući La Repubblica, Le Monde, The Daily, Telegraph, A Jaseera i drugi, te od stručnih lica iz područja glazbe, i gledatelja koji su za svoj omiljeni kanal glasovali od kuće. Prošlogodišnji pobjednik u kategoriji glazbe bio je My Music TV.

CMC glazbeni satelitski kanal 24 sata emitira raznolik glazbeni program, od najvećih hitova popa do alternativne glazbe, tamburice, folklorne glazbe pa sve do klasike i jazza. U Europi se CMC emitira putem satelila Hot Bird, a dostupan je u Sjevernoj Amrici, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu.Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.1765 )