Logo


Naslov članka: MORAM VAM REĆI: STIPENDIJA
Podnaslov:
Autor:
Friday 14 April 2006 - 15:06:38

Nisam dobila stipendiju. Gradsku. Dobila sam drugu, sveučilišnu (što dokazuje da sam sposobna za stipendiju:), ali stipendija Grada Zagreba je jedina, osim medijskih top-stipendija, koja svojom visinom realno pokriva troškove sudija. Pokušala sam. Nisam na popisu. Da sam je dobila, vratila bih onu koju sam dobila prije i veselo nastavila studirati. Ovako... Evo kako stojim s parametrima:Treća godina arheologije (kako ću se zaposliti kad završim, jesam li mislila na to kad sam se upisivala, jesam li zato trebala studirati ekonomiju?:)

Prosjek ocjena: 4,8 (prosjek druge godine studija 5,0). Dvije četvorke na prvoj godini kvare ukupan prosjek. Prosječno. Prije ovog faksa: diploma na Pedagoškoj Akademiji.

Praksa: odrađena tri terena (na Vučedolu, Galovu i u Puli) na kojima sam kopala, krampala, izrađivala dokumentaciju, nacrtala 200-tinjak crteža metala, keramike, grobova...
U studentskom časpisu Fragmeti objavljen mi je članak o arheološkim radovima u Višnjanu.
Na prvog godini studija obavila sam grafičku i likovnu obradu panoa za projekt 'Olimpijske igre'.
Tu su i izvanškolske aktivnosti: pokrenuta stranicu www.film-mag.net o kulturi. Napisano brdo tekstova, osvrta i kritika. Grafički osmišljen časopis u .pdf obliku. Itd... Neću se hvaliti

Da se vratim na neuspjeh (sa Stipendijom):
Problem: upisan faks s obvezom plaćanja.
Rješenje: na temelju dobrih ocjena i zalaganja osloboditi se obveze plaćanja školarine.
Problem: na Filozofskom fakultetu ukinuta je mogućnost oslobađanja od plaćanja školarine s obzirom na prosjek i sve ostale parametre. Ne možeš se osloboditi plaćanja.
Rješenje: prijaviti se za gradsku stipendiju koja je jedina dovoljno visoka za pokrivanje troškova studiranja.
Problem: ne dobiti stipendiju.
Razlog: nije utvrđen.

Zaključak: nije dovoljno biti odličan student, da te podrže u nastavku studiranja, oslobode plaćanja školarine ili daju potporu kojom možeš platiti školarinu.

Rješenje: dignuti kredit(?, svi dižu kredite), odustati od studija ili otići studirati u inozemstvo (za što opet treba nekakva stipendija)... A odlazak je opcija i kad završiš studij.

En ten tini...


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.1451 )