Logo


Naslov članka: Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 17 March 2012 - 21:46:18

NA 100.000 VOLTA – ZAGREBAČKA FILHARMONIJA , MAESTRO JONATHAN SCHIFFMAN I PIJANIST ANDREAS BOYDE


U petak, 16.03. u regionalnom ciklusu Zagrebačke filharmonije Točka-Tačka-Pika, gostovali su cijenjeni američki dirigent Jonathan Schiffman i njemački pijanist Andreas Boyde.

Svi prisutni na večerašnjem koncert imali su priliku čuti i osjetiti da Andreasa Boyda s razlogom i punim opravdanjem nazivaju „Gospodinom 100.000. volta“. Strast i energiju kojima pristupa sviranju klavira i svakom novom nastupu publika je prepoznala i nagradila dugotrajnim pljeskom.Bila je to večer veličanstvenih skladbi i očaravajućih tonova klavira koji su „naelektrizirali“ dvoranu pozitivnom energijom i oduševljenjem.

Program koncerta otvoren je suvremenim američkim klasikom Philipa Glassa, nastavljen Four Parablesom Paula Schoenfielda i završen 3. simfonijom oca američke glazbe Aarona Coplanda.

U skladu s idejnim konceptom ciklusa Točka Točka Pika koji stavlja naglasak na suradnju triju glazbenih institucija - Slovenske, Beogradske i Zagrebačke filharmonije, Slovenska je filharmonija s istim programom u siječnju nastupila u Ljubljani i tamo izazvala jednako pozitivne glazbene vibracije i zadovoljstvo publike, kako programom tako i izvedbom.

Koncertom "Na 100.000 volta" druženja s glazbenicima Zagrebačke filharmonije ne prestaju jer već u nadolazeći petak 23.03. u Plavom ciklusu očekuje nas čudesni glazbeni spoj legendarnog maestra Dmitrij Kitajenka i jednog i jedinstvenog - Ive Pogorelića! Ako još niste imali priliku svjedočiti virtuoznosti našeg najpoznatijeg pijanista pred čijom pojavom i nastupima otupljuju pera i najoštrijih glazbenih kritičara, sad je vrijeme da to „ispravite“. Zagrebačka filharmonija, Maestro Kitajenko i Ivo Pogorelić vas pozivaju na ovu pravu glazbenu poslasticu. Ne propustite!


http://www.zgf.hr/


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13855 )