Logo


Naslov članka: Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 15 March 2012 - 18:48:33

Pune 3 godine od premijernog nastupa u Teatru &TD bend Rebel Star se vraća u Zagreb. U subotu 24. ožujka, s početkom u 21.30 sati održat će samostalni koncert na istom mjestu, ali ovoga puta u novom izdanju. Milan Glavaški i Atila Prikler sada nastupaju kao duo koji na inventivan način spaja prastare gitare, klavijature i bubanj s modernom produkcijom i energičnom svirkom. Americana je i dalje osnova zvuka Rebel Stara, ali ovoga je puta začinjena jedinstvenom interpretacijom bluesa i folka.

Bend obećaje razglednice s dugog odsustva, špageti vestern, nostalgiju i tešku industriju. Materijal će pokriti odlične albume "SO" i "Kalifonija" uz nekoliko pjesama s novog albuma koji se predviđa za proljeće.Osnovana 2006. od strane kantautora Milana Glavaškog (ex Eva Braun, Popcycle) ova sjajna grupa potpisuje jedan od najboljih albuma snimljenih na prostorima nekadašnje Jugoslavije u proteklih nekoliko godina. "SO" je objavljen u vlastitoj nakladi krajem 2007. godine, a nakon njega je uslijedio i odličan album "Kalifonija". Milan se pokazao kao čovjek velikog kantautorskog dara i neobično lijepog vokala koji se usudio stvoriti bezvremensku kolekciju americana-pop bisera te ih uz to otpjevati na srbijanskom jeziku.

Njihov nedavni nastup u Beogradu dobio je odlične kritike i opisan je epitetima kao "dinamični vokal...", "gitarski rifovi na pedalama aerodromskih razmjera...", "rasvirana i savršeno precizna ritam mašinerija...", "...što sve puni zvučnu panoramu do te mjere da zvuči kao da se na bini nalazi bend od bar četvoro ljudi"...

Za one koji još nisu upoznati s ovim odličnim bendom, Rebel Star je omogućio besplatno preuzimanje oba albuma na http://www.rebelstar-music.blogspot.com/p/music.html . Također, pogledajte njihov prvi zagrebački nastup iz ožujka 2009. godine - http://www.youtube.com/watch?v=ov59r_9C12s .


http://www.sczg.unizg.hr/Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13845 )