Logo


Naslov članka: Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 10 March 2012 - 19:28:21


James Sallis
Vožnja
prijevod: Marko Balen
Algoritam, 10/2011.
144 str.
meki uvez
ISBN 9789533164298
cijena: 69,00 kn
Pročitaj poglavlje!
Ja vozim. To je sve što radim. Ne sjedim na mjestu dok ti planiraš pljačku ili dok je provodiš. Ti mi kažeš odakle krećemo, što nam je cilj, kamo idemo nakon toga, u koje doba dana. Ja ne sudjelujem, ne poznajem nikoga, ne nosim oružje. Ja vozim.

Ime mu je Vozač. Radi kao kaskaderski vozač u filmskoj industriji. Radije radi kao vozač vozila za bijeg u organiziranom kriminalu. Samo, premda daje sve od sebe da se ne miješa i ne bude umiješan, Vozač će ubrzo otkriti da je na njegovu glavu raspisana ucjena… i morat će upotrijebiti sve svoje vještine, vozačke i ostale, da se proveze kroz pogibelj u kojoj se našao.

James Sallis jedan je od najboljih pisaca suvremenih krimića za koje još niste čuli. Njegov kratki roman "Vožnja" iz 2005. proširena je verzija priče objavljene u antologiji "Measures of Poison" još 2002. Knjiga je brzo stekla brojne poklonike, ali trebalo je šest godina da redatelj Nicolas Winding Refn donese svoju ekranizaciju "Vožnje" na filmski festival u Cannesu i oduševi međunarodnu kritiku.


http://www.algoritam.hr/


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13805 )