Logo


Naslov članka: Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
Podnaslov:
Autor:
Friday 09 March 2012 - 23:41:27

UBOJICE S RAZGLEDNICE
POSTCARD KILLERS
autor: J. Patterson i L. Marklund
barcode: 9789533163000
isbn: 9789533163000
prijevod: Damir Biličić
ilustracija: Jelena Radmanović
godina: 2011
naklada: 5000
stranica: 214
uvez: meki
jezik originala: engleski
žanr: kriminalistički roman
Pročitaj poglavlje!
Njujorški policajac Jacob Kanon već šest mjeseci obilazi najljepše europske gradove. No, ne posjećuje ih turistički jer malo je lijepoga u ofucanim motelima – svaki muzej, svaku katedralu, promatra očima ljudi koji su mu ubili kćer. Nakon što su na odmoru u Rimu umoreni ona i zaručnik, tijela mrtvih zaljubljenih parova počinju se pojavljivati u Parizu, Kopenhagenu, Frankfurtu. Umorstva naizgled nemaju ništa zajedničko, jedino što ih povezuje su razglednice slane dnevnim novinama grada u kojima se predviđa sljedeća žrtva te slike poslane istim novinama nakon ubojstva. Nakon još jednog ubojstva u Stockholmu Kanon će se udružiti s novinarkom Dessie Larsson, koja je upravo primila još jednu razglednicu.

Liza Marklund, koju su Algoritmovi čitatelji imali prilike upoznati kroz njezina tri u nas prevedena romana, švedska je ikona; megauspješna spisateljica (autorica je sedam romana, prodanih u više od devet milijuna primjeraka), novinarka, vlasnica izdavačke kuće i dobitnica više priznanja i nagrada za svoj rad – jedino što joj nije pošlo za rukom jest naći se na prvom mjestu top-liste New York Timesa kao drugi švedski pisac (nakon Stiega Larssona) kojem je to ikad pošlo za rukom. Do sada. Udruživši svoj spisateljski talent s jednim od najpopularnijih pisaca svih vremena, Jamesom Pattersonom, napisala je uzbudljiv roman koji su kritičari i čitatelji s pravom nazvali najstrašnijim trilerom koji ćete čitati na godišnjem odmoru.

Ovaj književni duo desetljeća čitajte u vrsnom prijevodu Damira Biličića i s naslovnom ilustracijom Jelene Radmanović, zasluženo kao stotu, jubilarnu knjigu u najboljem nizu krimića u Hrvatskoj, NAJbiblioteci, zajedničkom projektu Algoritma i Jutarnjeg lista.


http://www.algoritam.hr/


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13800 )