Logo


Naslov članka: Početak prijava za 17. Filmsku reviju mladeži & 5. Four River Film Festival (p)
Podnaslov:
Autor:
Wednesday 07 March 2012 - 23:32:10

POSTANI ZVIJEZDA MEĐUNARODNOG FILMSKOG SREDNJOŠKOLSKOG FESTIVALA
Početak prijava za 17. Filmsku reviju mladeži & 5. Four River Film Festival


Ako se prošle godine niste zarazili filmskom groznicom, sada je pravo vrijeme za to! Riječ je o bolesti koja već šestu godinu zaredom zahvaća sve ljubitelje filma - Filmskoj reviji mladeži i Four river film festivalu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac. Jedini simptom kojeg morate prepoznati je ljubav prema srednjoškolskom filmskom stvaralaštvu. 17. Filmska revija mladeži I 5. Four River Film Festival održat će se u Karlovcu od 12. do 15. rujna.

Prošlogodišnje izdanje Revije i Festivala obilježilo je preko 150 talentiranih filmaša iz 22 zemlje te 84 filma koji su činili dio natjecateljskog programa. Široka lepeza stvaralaštva došla je do izražaja prilikom dodjela nagrada za najbolje filmove kako na Reviji, tako i na Festivalu. Tako je glavna nagrada, Grand Prix, dodijeljena danskom filmu Upside down, komediji koja progovara o danskom društvenom životu. Ove će godine autorica filma, Sara B. Pedersen, sjediti u žiriju Žute zastave, koji će odlučiti koji film najbolje i najviše progovara o nasilju i potiče mlade na borbu protiv njega.Žute majice, žuti baloni, žuti natpisi, ali i nagrada Žuta zastava činit će glavne rekvizite na jednoj od festivalskih lokacija - Zorin Domu, Starom gradu Dubovcu i Knjižnici za mlade. Osim prilike za osvajanje glavne nagrade - Grand Prixa, sudionici Festivala i Revije moći će sudjelovati na nekoj od kreativnih filmskih radionica ali i pratiti ostale raznovrsne popratne programe.

Prijavom svog filma postanite dio ove četverodnevne filmske manifestacije u kojoj glavnu ulogu igrate upravo vi - srednjoškolski filmaši! Pokažite svoj film, družite se i izmjenjujte iskustva sa svojim vršnjacima, sudjelujte u radionicama i filmskim debatama. Rok za prijavu je 1. lipnja, a više informacija možete saznati na našoj Facebook stranici FourRiver FilmFest ili na web stranici http://www.hfs.hr/hfs/intro.asp .

Vidimo se na 17. Filmskoj reviji mladeži i 5. Four River Film Festivalu! Od 12. do 15. rujna u Karlovcu!


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13781 )