Logo


Naslov članka: Ekskluzivna pretpremijera 'Noćnih brodova' za Dan žena
Podnaslov:
Autor:
Friday 02 March 2012 - 19:34:23

Čašom šampanjca i mini-koncertom grupe Meritas film 'Noćni brodovi' darivat će na Dan žena sve gledateljice ekskluzivne pretpremijere u zagrebačkom Movieplexu, jer po srijedi je film koji – dame biraju!

Igrani cjelovečernji prvijenac Igora Mirkovića 'Noćni brodovi' s Anom Karić i Radkom Poličem u glavnim ulogama, stiže u hrvatska kina 15. ožujka, no već na Dan žena, 8. ožujka pogledati ga možete na ekskluzivnoj pretpremijernoj projekciji u Movieplxu zagrebačkog Centra Kaptol od 20h. Ekipa filma te će večeri darivati sve gledateljice čašom šampanjca, ali i mini-koncertom skupine Meritas, čiji single 'Još jednom' već tjednima najavljuje film.

*** spot: http://www.youtube.com/watch?v=XX4H5HiAu0U ***

Ulaznice za ovu ekskluzivnu projekciju u prodaji su u Movieplexu već danas, a moguće ih je nabaviti i /ili rezervirati na stranicama kina: http://www.movieplex.hr/'Noćni brodovi' su ljubavna priča za koju je Mirković scenarij napisao s višestruko nagrađivanim hrvatskim dramatičarom Elvisom Bošnjakom, a u kojoj velike glumačke zvijezde regionalne kinematografije - Ana Karić i Radko Polič – igraju 70-godišnje tinejdžere u bijegu.


“Ovo je priča o tome kako dušu nije moguće umiroviti, ovo je film o spašavanju sebe, to je bitka protiv svega što se u vama suši“, kaže Ana Karić koja film opisuje kao hrvatsku verziju 'Mostova okruga Madison'.

Kako u svojoj recenziji filma navodi središnji informativni punkt za europski film, Cineuropa:

«I Polič i Karić su izvanredni, što i moraju biti jer film gotovo potpunosti počiva na njih dvoje. Podjednako su dobri kad portretiraju svoje likove kao slabe i bolesne, kao i kad su energični i puni života. Produkcija je izvrsna, a film stiliziran i elegantan...»

*** CinEuropa http://cineuropa.org/ffocusarticle.aspx?lang=en&treeID=2349&docu<i>mentID=216444 ***

U 'Noćnim brodovima' igraju još i Pero Kvrgić, Renata Ulmanski, Bogdan Diklić, Jadranka Đokić, Lana Barić, Angel Palašev, te u cameo ulozi - Stjepan Jimmy Stanić, dok soundtrack filma potpisuje Tamara Obrovac, a bonus-track – skupina Meritas.

Film je šest tjedana na lokacijama u Zagrebu, Rijeci i okolici Đurđevca snimao direktor fotografije Silvestar Kolbas, a montirala ga je Ivana Fumić.

Glavni je producent 'Noćnih brodova' zagrebačka produkcijska kuća Studio DIM u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, te Bela filmom iz Ljubljane i Delirijumom iz Beograda. Uz Hrvatski audiovizualni centar, film su podržali i jedan od najvećih europskih filmskih fondova - Eurimages, program MEDIA, Grad Rijeka, Filmski centar Srbije, Slovenski filmski sklada, Viba filma i RTV Slovenija.

*** kino najava: http://youtu.be/1GLrRHzK0Lw ***

Detaljnije informacije o filmu na njegovim službenim stranicama http://nightboats.com


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13738 )