Logo


Naslov članka: ZagrebDox 2012: Popratna događanja 8. ZagrebDoxa (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 25 February 2012 - 23:35:26

ZAGREBDOXPRO


Utorak, 28.02.2012. 12.00 – 13.30, dvorana 5

SONY PROIZVODI ZA 35MM FILMSKU PRODUKCIJU
Predavačica: Anna Doublet, SONY
SONY, jedan od vodećih proizvođača profesionalne opreme za audio, video i filmsku proizvodnju predstavit će svoju proizvodnu liniju za filmsku produkciju. Osim već dobro poznatog kamkordera PMW-F3, premijerno predstavljenog tijekom prošlogodišnjeg ZagrebDoxa, na prezentaciji će biti prezentiran ulazni model NEX-FS100 i nova kamera sa slikovnim senzorom CMOS razlučivosti 8k, F65. Ovaj vrhunski model već je u prodaj, a prvi primjerci isporučeni su najpoznatijim holivudskim i europskim filmskim kućama početkom ove godine.


Utorak, 28. 2. 2012, 17:00, Festivalski centar
FADE IN – RAZGOVOR O AKTIVISTIČKOM DOKUMENTARCU I PREDSTAVLJANJE KNJIGE O 'DIREKTU'
Moderira: Diana Nenadić, selektorica retrospektive FADE IN-a
U nepunih dvanaest godina postojanja u produkciji FADE IN-a snimljeno je tridesetak autorskih (dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih) filmova, nekoliko dokumentarnih serijala, deseci namjenskih i edukativnih filmova te više od 800 reportaža. Uz retrospektivu filmova nastalih u produkciji FADE IN-a razgovarat ćemo o aktivističkom dokumentarcu i predstaviti knjigu o 'Direktu', serijalu rađenom za Hrvatsku televiziju koji je postao zaštitni znak FADE IN-a.


Srijeda, 29. 2. 2012, 12:00, Festivalski centar
KOFFIE VERKEERD* S ALLY DERKS
Ally Derks osnivačica je Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu (IDFA) i njegova direktorica od 1989. godine. Dobila je nekoliko nagrada za svoj doprinos na polju dokumentaristike, uključujući i nagradu za životno djelo na festivalu DocAviv u Tel Avivu 2007, IJ Prijs grada Amsterdama, nagradu PricewaterhouseCoopers (2008) i Doc Mogul na Hot Docsu 2011. Tijekom kratkog boravka u Zagrebu pružit će nam uvid u proces selekcije na IDFA-i, a reći će nam nešto i o promjenama do kojih je došlo u dokumentarnim filmu nakon osnivanja IDFA-e.


Srijeda, 29. 2. 2012, 17:00, Festivalski centar
BALTIČKI DOX
Moderira: Tue Steen Müller, selektor retrospektive baltičkog dokumentarca
Razgovor o financiranju i plasmanu dokumentarnih filmova u Estoniji, Latviji, Litvi i Hrvatskoj ZagrebDox organizira u suradnji s MEDIA deskom Estonije, Nacionalnim filmskim centrom Latvije i MEDIA deskom Hrvatske. U razmjeni znanja i ideja sudjelovat će Ilze Gailite Holmberg, direktorica Nacionalnog filmskog centra Latvije, Marje Jurtshenko, urednica programa na estonskoj televiziji ETV2, litvanski dokumentarist Audrius Stonys, čiji su filmovi uvršteni u ovogodišnji program ZagrebDoxa, Martina Petrović, voditeljica ureda MEDIA deska Hrvatske, producent Siniša Juričić, član upravnog odbora Hrvatske udruge producenata, Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra te direktor ZagrebDoxa i Factuma, Nenad Puhovski.


Četvrtak, 1. 3. 2012, 10:00, Movieplex, dvorana 2
PITCHING FORUM
Moderiraju: Leena Pasanen i Stefano Tealdi, voditelji radionice za razvoj projekata ZagrebDox Pro
Dvanaest dokumentarnih filmova u različitim fazama razvoja stiže iz osam zemalja predstaviti se panelu televizijskih urednika, predstavnika filmskih centara i distributera. Pitching forum otvoren je za javnost i publici omogućava jedinstveni uvid u budućnost festivalskog i televizijskog dokumentarnog programa. Službeni jezik pitching foruma je engleski.


Petak, 2. 3. 2012, 12:00, Festivalski centar
RADIONICA MEDIA DESKA
Vodi: Martina Petrović, voditeljica ureda MEDIA deska Hrvatske
Aktivnosti MEDIA deska u Hrvatskoj bitni su instrumenti naobrazbe, informiranja i umrežavanja hrvatskih filmskih profesionalaca. Organiziranjem radionice čiji će naglasak biti na natječajnim prijavnicama za televizijsko prikazivanje te i2i Audiovisual za razvoj projekata nastojat će se upoznati sve zainteresirane s mehanizmima financiranja i strategijama prilikom ispunjavanja određenih prijavnica.


Petak, 2. 3. 2012, 17:00, Festivalski centar
PREDSTAVALJANJE DANSKE FILMSKE ŠKOLE
Predstavljaju: Arne Bro, selektor retrospektive Danske filmske škole i Torben Simonsen, član mladog žirija ZagrebDoxa
Danska filmska škola osnovana je 1966. godine. Pod pokroviteljstvom je danskog ministarstva kulture kao umjetnička škola i od svog osnutka na jednom od svoja četiri odjela, Odjelu za televiziju, odgaja generacije vrsnih, svjetski prepoznatih dokumentarista. Uz retrospektivu Danske filmske škole u programu ZagrebDoxa na predstavljanju ćemo čuti više o njezinim posebnostima od predstojnika Odjela za televiziju Arnea Broa i redatelja i nastavnika škole Torbena Simonsena.


Subota, 3. 3. 2012, 12:00, Festivalski centar
MASTERCLASS JAYA ROSENBLATTA
Jay Rosenblatt karijeru je počeo kao psihoterapeut u New Yorku, a sredinom 1980-ih preselio se u San Francisco i počeo se baviti filmom. Njegovi poetični filmovi nastali pretežno iz arhivskog materijala bez iznimke impresioniraju gledatelje. Autor više od dvadeset i pet filmova, dobitnik više od stotinu nagrada, predavač na fakultetima poput Stanforda ili sveučilišta u San Franciscu te na umjetničkom institutu u San Franciscu svoje će iskustvo podijeliti sa zagrebačkom publikom.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13688 )