Logo


Naslov članka: Irena Čurik u Berlinu izabirala tim sljedeće predstave... (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 18 February 2012 - 23:04:10

Irena Čurik u Berlinu izabirala tim sljedeće predstave; Michael Laub potvrdio da upravo njoj želi biti mentor!


Irena Čurik je 11. i 12. veljače na dvodnevnoj audiciji radioničkog tipa u Studiju 5 Tanzfabrika Berlin između 35 sudionika izabrala 4 izvođača za svoj novi projekt ‘Replacements for Years of Refusal’ u sklopu europskog projekta Studentskog centra „Apap-Performing Europe“.
Probe počinju 5.ožujka u produkcijskom studiju APAP mreže u Berlinu dok su prve dvije izvedbe predviđene za 28. i 29. ožujka. Nakon Berlina ekipa projekta uzima dva tjedna pauze te se 12. travnja seli u Zagreb i u prostorima Teatra &TD (dvorana SEK), dovršava projekt i premijerno izlazi 23. travnja.

Zagrebačkoj fazi projekta posljednjeg tjedna pridružit će se i autoričin mentor, renomirani belgijski kazališni redatelj i koreograf, Michael Laub. Michael Laub jedan je od mentora koji sudjeluju u projektu „Apap-Performing Europe“, a svoju želju da bude mentor upravo hrvatske autorice Irene Čurik izrazio je na „Performing New Europe Festivalu“ koji se održao od 12. do 15. siječnja ove godine u Salzburgu, u sklopu kojega je Čurik predstavila svoj dosadašnji rad.Izabrani izvođači za predstavu „Replacements for Years of Refusal“ su glumac i plesač Nikos Konstantakis s Krete, performerica, plesačica i autorica Ana Isabel Vieira Monteiro iz Portugala, plesačica Irene Cortina Gonzales iz Španjolske te performerica i plesačica Alicia Grant iz Newfoundlanda u Kanadi.

U sklopu istraživanja za predstavu Irena Čurik će održati tri radionice na temu osobnih i profesionalnih neuspjeha. Prvu će radionicu za djecu održati u Zagrebu, netom prije odlaska na rezidenciju u Berlin. Radionice za odrasle bit će održane u Berlinu tijekom prvog tjedna probi.

„Replacements for Years of Refusal“ održava se u sklopu programa „Apap-Performing Europe“ podržanog od strane Europske komisije u sklopu Programa Kultura 2007.-2013. Ova komunikacija odražava jedino poglede autora te komisija nije odgovorna za upotrebu informacija koje se ovdje nalaze.

Više o mentoru saznajte ovdje: http://www.michael-laub.com/ , o Ani Monteiro: http://thisisasolo.blogspot.com/, o Irene Cortini Gonzales: http://irenecortina.wordpress.com/ te
O APAP-u: http://apapnet.eu/


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13635 )