Logo


Naslov članka: GZA aka The Genius u Vip Clubu 23. veljače 2012. (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 11 February 2012 - 19:28:32

Blackout Classics & Vip club predstavljaju:
GZA / Genius (Wu-Tang Clan)
+ DJ's Phat Phillie & Dirty Hairy

GZA aka The Genius dovodi svjetski hip-hop u centar Zagreba!


GZA/Genius, jedan od osnivača utjecajnog Wu-Tang Clan kolektiva i jedan od najboljih svjetskih MC-ja nastupit će prvi put u Zagrebu! Koncert ovog poznatog američkog hip-hopera održat će se u Vip clubu u četvrtak, 23. veljače 2012., s početkom u 23 sata.

Gary Grice, poznatiji kao GZA i The Genius, osim zavidne karijere u kultnom Wu-Tang Clanu, koji je proglašavan najboljom rap grupom svih vremena i najutjecajnijim sastavom desetljeća, ostvario je i iznimnu solo karijeru. Kritika ga je uvijek cijenila, među ostalim proglašen je i jednim od najboljih tekstopisaca devedesetih godina, a albumi su mu znali dosezati i platinaste naklade.

Rođen je u Brooklynu, a odrastao je u raznim dijelovima New Yorka. Glazbenu karijeru je započeo osnovavši sa svoja dva rođaka, kasnije poznatija pod imenima RZA i Ol’ Dirty Bastard, bend All in Together Now, iz kojeg se kasnije izrodio Wu-Tang Clan. Svoj prvi solo album pod imenom “Words From The Genius” izdao je 1991., a nakon osnivanja Wu-Tang Clana (1992.) postaje sve popularniji i zapaženiji izvođač. Pojavljivanja na prvom zajedničkom albumu “Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”, kao i na samostalnim albumima ostalih članova, kao što su “Return to the 36 Chambers: The Dirty Version” i “Only Built 4 Cuban Linx”, donijela su mu niz kritičkih priznanja i dodatno uvažavanje. Godine 1995. pod imenom GZA objavio je prvi album“Liquid Swords”, koji je ostvario fantastičan prijem kritike i publike te je u nekoliko navrata proglašavan albumom godine, a dan danas se smatra jednim od najboljih albuma ikad izdanih od strane članova Wu-Tang Clana. Sljedeće albume “Beneath the Surface”, “Legend of the Liquid Sword”, “Grandmasters” (na kojem surađuje s DJ Muggsom), “Protools” također su popratile pozitivne kritike i uspjeh na tržištu. Do danas, GZA se pojavio na mnogim kultnim Wu-Tang Clanovim albumima te je ostvario niz uspješnih suradnji s ostalim članovima Klana na njihovim samostalnim projektima.GZA/Genius je vjerojatno jedini iz Wu-Tang Clana koji, uz pokojnog Ol' Dirty Bastarda, još nije posjetio Zagreb. Nakon RZA-e, Ghostfacea, Masta Killa, Raekwona, Method Mana & Ins Decka, i GZA će napokon održati svoj prvi hip-hop koncert u Zagrebu. Glavnu zvijezdu pratit će domaći hip-hop DJ Phat Phillie (rezident Vip cluba subotom) & DJ Dirty Hairy, Londončanin sa stalnom zagrebačkom adresom. Koncert će početi u 23 sata, dok će se vrata Vip cluba otvoriti u 21 sat. Ulaznice će se moći kupiti od 13. veljače po pretprodajnoj cijeni od 69 kn u Aquarius CD shopu (Varšavska 11) i u Vip clubu. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 90 kn.

YouTube linkovi:
http://www.youtube.com/watch?v=Qyt0tAwDAPc
http://www.youtube.com/watch?v=L6_6E0T3wss
http://www.youtube.com/user/GZAGeniusVEVO?feature=relchannel

Više informacija: www.vip-club.hr
Rezervacije ulaznica i stolova: info@vip-club.hr

Radno vrijeme: Otvoreno od utorka do subote od 20h do 5h. Nedjelja i ponedjeljak su neradni dani.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13581 )