Logo


Naslov članka: JOHN DAHLBACK @ BOOGALOO 10.03.2012. (Subota) (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 09 February 2012 - 20:36:41

BOOGALOO
10.03.2012.
SUBOTA, od 22h

F.SCOPE 10 YEARS

PO PRVI PUTA U HRVATSKOJ!
special night with
J O H N D A H L B A C K
(MUTANTS, TOOLROOM)


Big room:
CET
(Late Night Sessions)

JOHN DAHLBACK
(MUTANTS, TOOLROOM/SE)

MR. DJ DARIO
(Kraljevstvo, Perfection)

Small room:
IVICA PETAK
(Discopath, Downtown music)

TOXIC
(Get High)Cijena karte: 65kn u predprodaji, 70kn do ponoći, te 80kn iza
Predprodajna mjesta: sustav Eventima, Transport Footwear dućani(Importanne, City Centar One, Gajeva 10), te blagajna kluba

PO PRVI PUTA U HRVATSKOJ, EKSKLUZIVNO GOSTOVANJE MEGA-ZVIJEZDE JOHN DAHLBACKA U KLUBU BOOGALOO!

Trenutačno na broju 34 na svjetskoj dj top listi, John Dahlback definitivno spada u jednu od onih glazbenih poslastica koju nikako nesmijete propustiti!

A upravo i zbog činjenice da je ovo njegovo prvo gostovanje u Hrvatskoj, čini ovaj party nezaobilaznim partijem sezone!

John Dahlback je jedan od največih talenata koju nam donosi Švedska scena. Rođen 1985. blizu Štokholma, John je već sa 15 godina izdao svoj prvi singl!

S obzirom na obiteljsku pozadinu, veliki Johnov potencijal i uspjeh nije iznenađujući; mama mu je pjevačica u jazz bendu, otac mu je bio bubnjar u progresive-rock grupi, ujaci i ujne sviraju klavir, gitaru...tako da mu u glazbenom smislu nije nedostajalo inspiracije! Njegov electro house i tech house stil polako se formira vać sa drugim singlom Night Flash, koji izdaje za poznati Route 33.

Već nakon par godina John posjeduje svjetski respektabilan label „PICKADOLL“, te pokreće i label „MUTANTS“.

“I had a real vision about the label,” kaže John Dahlbäck. “I can hear within a couple of seconds whether a track will fit, and I love doing this kind of organised work – sending out promos and looking for licenses – otherwise I’m just a slave to the studio!”

Nakon što je pokrenuo Pickadoll za Plantage 13 label management, John konačno dobija svoj potpis, te radi sa imenima kao što su Özgur Can, Sebastien Leger, Dada Life, Zoo Brazil, Robbie Rivera, Laidback Luke itd., tako da njegov mali Pickadoll uskoro postaje ogroman svjetski label! U međuvremenu Mutants label funkcionira kao eksperimentalni label sa potpuno drugim zvukom, u kojem se izdaje 20% izvođača koje potpisuje John.

2008.g. izlazi njegov mega-uspješan album “Winners and Fools”, a singl Blink postiže planetarni uspjeh na svim chartovima!

“I’m quite calm when I DJ, I don’t want to be ‘showy’ - I love to play for dancing people, to really see them loving the tunes. And I love to make the tunes that get them dancing…”

Sa više izdanja nego mnogi u največim labelovima, John Dahlback je nezaustavljiv, i postaje dio elektronske povijesti, i zasigurno će još dugo biti i dio njezine budućnosti!

U 2011. John izdaje za Toolroom, Spinnin’, Defected, Versuz, Big Beat/Atlantic NEWS, Universal GAS, Universal Nordic, Ministry Of Sound Australia, i One Love/Sony Australia. Veliki uspjeh postiže i singl “One last Ride” featuring Erik Hassle(između ostalih remixiran by Tommy Trash & Felix Cartal), koji je već dodan na Švedski Nacionalni Radio, a puštali su ga i Swedish House Mafia na njihovom Pete Tong Radio1 show gostovanju.

Prošle godine remixirao je između ostalih i imena poput Lady Gaga, Nicole featuring 50 Cent, Skylar Gray, David Morales i Sneaky Soundsystem.

U 2012. John je već izdao Mixani Cd za Tool Room Records, plus nekoliko novih izdanja koja će izlaziti svaki mjesec.
Zajedno uz podršku naših snaga na glavnom flooru, Ceta i Mr.Dj Daria, te Ivice Petka i Toxica na malom flooru, ne propustite ovaj izvanredan glazbeni događaj!

Web info: www.boogaloo.hr , http://www.origigi.info/ , http://www.johndahlback.com/ , http://www.myspace.com/johndahlbackAutor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13570 )