Logo


Naslov članka: Raspisan natječaj za 6. Vukovar film festival (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 09 February 2012 - 20:23:04


PRAVILNIK

Discovery d.o.o. raspisao je NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 22.- 26. 08. 2012.
U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav, a to su: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina ( uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju – Bosna i Hercegovina te Češka). Koprodukcije sa svim tim zemljama također ćemo uzeti u obzir.
Svaki autor u službenoj konkurenciji može imati samo jedan film. Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni poslije 1. siječnja 2010. Filmovi moraju biti titlani na engleskom jeziku. Filmove za selektora treba slati isključivo na DVD formatu.

Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, autore molimo da šalju isključivo kopije filmova. Svi dvd-i moraju biti ispravno označene «naljepnicama» sa sljedećim podacima: naslov filma, ime i prezime redatelja, trajanje, c/b ili boja i vrsta zvuka.

Prijava filma, uz DVD s filmom, treba sadržavati sljedeće:
- čitko popunjenu prijavnicu
- životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, ukjučujući i popis nagrada;

Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 15. srpnja 2012. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj DVD kopije filmova, izabranih za natjecateljsku konkurenciju, ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji u svrhu promidžbe festivala.

Nagrade su sljedeće:
NAGRADA ZA NAJBOLJI DUGOMETRAŽNI FILM- OTKUP PRAVA ZA DISTRIBUCIJU
NAGRADA ZA NAJBOLJI KRATKOMETRAŽNI FILM- 500 EUR.
NAGRADA ZA NAJBOLJI DOKUMENTARNI FILM- 1000 EUR.


http://www.vukovarfilmfestival.com/vff5/
press@vukovarfilmfestival.com
tel:016192212 fax: 016192205


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13568 )