Logo


Naslov članka: Film 'Vikend' samo 13. i 14. veljače 2012. u kinu Europa (p)
Podnaslov:
Autor:
Sunday 05 February 2012 - 14:46:30

Valentinovski Queer MoMenti! - Kino Europa svim parovima na filmu Vikend daruje besplatne kokice! (a i oni single mogu nešto upecati...

QUEER MoMENTI: Vikend / Weekend
13.02 19h
14.02. 20h
Kino Europa, Varšavska 3
R: Andrew Haigh
Uloge: Tom Cullen, Chris New

Jednog petka, nakon druženja sa svojim strejt prijateljima, Russel kreće u izlazak, sam i nabrijan. Pred zatvaranje kluba skupi Glena i tako počinje vikend – u kafićima i spavaćim sobama, ispunjen opijanjem i drogiranjem, pričanjem priča i seksom – koji će obilježiti njihove živote.

*više o filmu pročitajte na linku: http://queer.hr/16835/vikend-viseslojan-film-s-ljubavnom-pricom-a-ne-gej-drama/ !


Vikend je drugi dugometražni flim redatelja Andrewa Haigha u kojemu glavne uloge tumače debitanti Tom Cullen i Chris New. Producirao ga jeGlendale Picture Company u suradnji s The Bureauom, i koprodukcijom s Synchronicity Films kroz potporu EM Medije. Snimanje je trajalo svega 17 dana na lokacijama u Nottinghamu u Velikoj Britaniji. Svoju je premijeru imao na SXSW filmskom festivalu 2011. gdje je odmah osvojio nagradu publike, a od rujna je u distribuciji SAD-om.Tijekom svog pohoda po festivalima film je sakupio glavnu nagradu žirija i nagradu za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Nashvilleu te glavnu nagradu žirija na Outfestu u Los Angelesu. U New Yorku je otvoren na BAMCinemaFestu gdje ga je kritičar New York Timesa A.O.Scott nazvao “Savršeno realiziranom – zaokruženom, realnom i napetom istragom seksa, intime i ljubavi”. Oaul Brunick u svom je komentaru nazvao film “djelom izuzetnog emotivnog uviđaja i umjetničkim dostignućem koje govori o čovjekovu stanju bivajući pritom jedan od najboljih filmova godine”. Amy Taubin za ArtForum napisala je: “Baš kada se činilo kako ću presjediti još jedan film o identitetima i seksu, dođe ovaj jedan koji je precizniji i dirljiviji nego svi ostali zajedno”.

Europska je premijera održana na Karovy Vary filmskom festivalu u lipnju 2011. kao dio programa posvećen nezavisnom filmu. Distribuciju nakon premijere u Velikoj Britaniji preuzeo je Peccadillo gdje se film u kinima nalazi od 4. studenog. Vikend će također biti prikazan u Njemačkoj, Francuskoj, Brazilu, Poljskoj i drugim zemljama.

Karte po cijeni od 25 kuna možete kupiti na blagajni kina.


http://queer.hr/


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13533 )