Logo


Naslov članka: Trodnevna radionica Sadire A. Cruz Smith: 'Kontakt improvizacija i repertoar Marthe Graham' (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 04 February 2012 - 00:11:30

Trodnevna radionica Sadire A. Cruz Smith: Kontakt improvizacija i repertoar Marthe Graham održat će se u Zagrebačkom plesnom centru u Ilici 10, 10., 11. i 12. veljače. Ova trodnevna radionica će se baviti kontakt improvizacijom inspirirano repertoarom Marthe Graham. Namijenjena je svima s interesom za kontakt improvizaciju ili s praksom u istoj, ne samo plesačima kontakt improvizacije, a voditeljica sadržaj radionice temelji na svojim iskustvima iz Azije, Bliskog istoka te SAD-a.

Fokus radionice nije toliko na transmisiji tehnike Marthe Graham, koliko na prijenosu njenih ideja i priča iz pozicije kompozicije i fizičkog, radeći na ritmu, prostoru i tonu.Sadira A. Cruz Smith, usavršavala se na Fukuoka Kanako Ballet Research Laboratory u Sagi, Japanu, te je bila stipendistica Jacob Pillow Festival i Marthe Graham Company u SAD-u. Plesala je za: Paris Opera Ballet, Shen Wei Dance Arts, David Gordon, Julie Taymor, Kota Yamazaki, Buglisi Dance Theater te Martha Graham Dance Company. Nakon što se upoznala s kontakt improvizacijom, napustila je svijet modernog plesa kako bi se bavila praksama pokreta te svakodnevnim fizičkim treniranjem. Od 2008. surađivala je na festivalima kontakt improvizacije u Japanu i Izraelu.

Vrijeme održavanja radionice: 10. veljače (17-20 h), 11. veljače i 12 veljače (10- 14 h)
Mjesto: Zagrebački plesni centar, Ilica 10

Molimo zainteresirane da se prijave na: edukacija@plesnicentar.info

Kotizacija je 300 kn, a popusti se ostvaruju na sljedeći način:
- za uplate do 7. veljače, kotizacija je 250 kn
- za polaznike tečajeva plesa u Zagrebačkom plesnom centru te za profesionalne plesače, kotizacija za uplate do 7. veljače je 200 kn


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13526 )