Logo


Naslov članka: Premijera predstave 'PRIRUČNIK ZA PRAZNE PROSTORE' u Zagrebačkom plesnom centru (p)
Podnaslov:
Autor:
Monday 16 January 2012 - 23:19:17

Najavljujemo premijeru predstave PRIRUČNIK ZA PRAZNE PROSTORE (MANUAL FOR EMPTY SPACES - A CATALOGUE OF OPTIONS) autorice Marjane Krajač, koja će se održati 26. siječnja 2012. s početkom u 20 h u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10). Reprizne izvedbe održat će se 27. i 28. siječnja s početkom u 20 h.

Ova nova predstava autorice Marjane Krajač i dramaturga Marka Kostanića nastajala je u Berlinu i Zagrebu u suradnji s izvođačima Lysandre Coutu-Sauvé, Jacob Peter Kovner, Chloé Serres i Ana Rocha. Nastanku predstave također su svoj tekstualni prilog dali koreografi Kat Valastur, Hermann Heisig i Ivana Müller.Svaki pokret, svako stanje ljudskog tijela neposredno je uvjetovano protokolima koje upogoni prostor u kojem tijelo biva. Povratno, kinestetička tenzija faktičkog prostora omogućava tijelu njegovo referentno polje. Nikad iscrpljeni pogon tijela-prostora u svojoj afirmativnoj proizvodnji uvijek novih opcija govori o mogućnosti kreiranja jednog šireg perceptivnog polja u kojemu je svaka apstrakcija dostupna. Tijelo i prostor naizmjenice afirmiraju svoju faktičku pristutnost i odsutnost, a slojevi neprekidnog obnavljanja i preslagivanja onoga što je fizički prisutno i onoga što će kinestetička tenzija upogoniti kreira teritorij izvedbe. Umjesto sagledavanja koreografskog procesa u linearnoj perspektivi nastanka, ova predstava upogonjuje sve dijelove procesa simultano oblikujući specifičan format između osobne povijesti, povijesti prostornog sustava i ekscesa fikcije.

Koncept i koreografija: Marjana Krajač
Dramaturgija: Marko Kostanić
Izvode: Lysandre Coutu-Sauvé, Jacob Peter Kovner, Chloé Serres, Ana Rocha
Oblikovanje svjetla, zvuka i video-obrada: Bojan Gagić
Grafičko oblikovanje: Valentina Toth

Realizirano uz podršku: Uferstudios / Tanzfabrik Berlin, Zagrebački plesni centar, Hrvatski institut za pokret i ples, Gradski ured za kulturu grada Zagreba i Ministarstvo kulture RH

Video isječak: http://vimeo.com/26633188

Više informacija na: www.plesnicentar.info
Rezervacije i informacije na: 01/ 483 3083


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13383 )