Logo


Naslov članka: Film Igora Mirkovića 'Noćni brodovi' u proljeće u hrvatskim kinima (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 22 December 2011 - 23:36:29

Stižu 'Noćni brodovi'


Ana Karić i Radko Polič kao 70-godišnji tinejdžeri u bijegu, glavne su zvijezde dugoočekivanog igranog prvijenaca Igora Mirkovića. 'Noćni Brodovi' u kino-distribuciju kreću ovog proljeća, no trailer tog ljubavnog filma dostupan je već danas http://youtu.be/1GLrRHzK0Lw

Zadnja je jednaka kao prva, neočekivana, začuđujuća i nespretna. Stotinu je priča o prvoj ljubavi, ovo je priča o zadnjoj. O romansi koju nitko nije očekivao, i nikada se ne bi dogodila, da Helena i Jakov nisu skočili preko ograde balkona i kao sedamdesetogodišnji tinejdžeri pobjegli u noć.

I život će odjednom postati drukčiji: autom koji ne može u rikverc krenut će neutabanim stazama, bacit će mobitele u rijeku, poslati svakodnevicu kvragu i kao bjegunci krenut u posljednju avanturu, gdje čeka brod na koji Helena nije otišla prije šezdeset godina...Sinopsis je to filma 'Noćni brodovi', igranog prvijenca nekadašnjeg televizijskog novinara i voditelja, a već godinama – filmaša i čelnog čovjeka Motovun film festivala, Igora Mirkovića. Po vlastitom priznanju Mirković je televiziju napustio kako bi snimao dokumentarce od kojih su posebno zapažena i u kinima gledana bila dva dugometražna - 'Novo, novo vrijeme' (2001.) film o političkim promjenama nakon smrti predsjednika Tuđmana, (nastao u redateljskoj suradnji s Rajkom Grlićem), te 'Sretno dijete' (2003.) film o punk-rocku u Jugoslaviji i odrastanju u socijalizmu.

'Noćni brodovi' su pak ljubavna priča za koju je Mirković scenarij napisao s višestruko nagrađivanim hrvatskim dramatičarom Elvisom Bošnjakom, a čiju sjajnu glumačku podjelu predvode velike zvijezde regionalne kinematografije - Ana Karić i Radko Polič.

“Ovo je priča o tome kako dušu nije moguće umiroviti, ovo je film o spašavanju sebe, to je bitka protiv svega što se u vama suši“, kaže Ana Karić koja film opisuje kao hrvatsku verziju 'Mostova okruga Madison'.

U 'Noćnim brodovima' igraju još i Bogdan Diklić, Renata Ulmanski, Lana Barić, Pero Kvrgić, Jadranka Đokić, te u cameo ulozi - Stjepan Jimmy Stanić, dok soundtrack filma potpisuje Tamara Obrovac.

Film je šest tjedana na lokacijama u Zagrebu, Rijeci i okolici Đurđevca snimao direktor fotografije Silvestar Kolbas, a montirala ga je Ivana Fumić.

Glavni je producent 'Noćnih brodova' zagrebačka produkcijska kuća Studio dim u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, Bela filmom iz Ljubljane, Delirijumom iz Beograda te Radiotelevizijom Slovenije. Uz Hrvatski audiovizualni centar, film su podržali i jedan od najvećih europskih filmskih fondova - Eurimages, program MEDIA, Grad Rijeka, Filmski centar Srbije, Slovenski filmski sklad i Viba film.

U distribuciji Continental filma 'Noćni brodovi' u hrvatska kina stižu u ožujku, no njihova prva najava dostupna je već danas na adresi http://youtu.be/1GLrRHzK0Lw.

Detaljnije informacije o filmu možete pronaći na:
- službenim web stranicama http://nightboats.com
- Facebook profilu http://facebook.com/NocniBrodovi
- Twitter profilu http://twitter.com/nightboats


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13221 )