Logo


Naslov članka: TALCO + BEETAN TONE, KSET, 9.12.2012 (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 08 December 2011 - 23:54:47

Dirty old booking s ponosom predstavlja..
Talco + BeetanTone, 9.12.2011., @ KSET

TALCO (IT)
U početku klasičan ska bend, Talco s vremenom razvija svoj zvuk - energičan ska-punk s folk elementima, pod snažnim utjecajem Patchanka ritmova (prema nazivu prvog albuma Mano Negra), i bendova kao što su The Clash, Ska-P i Modena City Ramblers. Njihova je svirka socijalni i politički aktivizam i poziv na (re)akciju i u tome su nemilosrdno žestoki. Od samih početaka jasno istupaju protiv fašizma, rasizma i svakog oblika diskriminacije i socijalne nepravde.Dolaze iz Marghere, predgrađa Venecije poznatog po industriji petrokemije i tragičnom skandalu – 160 radnika umrlih od trovanja. U znak sjećanja na njih nastaje pjesma Tutti Assolti, a sviraju i na memorijalnom skupu na glavnom trgu. Vrlo je zapažen bio i njihov nastup na prosvjedu protiv Berlusconijeve vlade (o Berlusconiju govori pjesma Signor Presidente), kao i onaj na dan sjećanja na žrtve nacističkog režima. Oba su puta svirali na kamionu u vožnji praćeni povorkom. Napadaju i američku vanjsku politiku i rat u Iraku (pjesma L'Odore della Morte), na demonstracijama protiv kojeg također sudjeluju.

Bundesligaški klub St. Pauli, prvi od njemačkih klubova koji je osudio i zabranio nacistička obilježja na utakmicama, njihovu je istoimenu stvar proglasio himnom, a povodom proslave 100 godina postojanja, i Talco je nastupio pred rasprodanim stadionom.

Uživo su nabrijani i ne daju publici vremena za predah, na gažama nisu jedino kad snimaju album, rado su viđeni po skvotovima, prosvjedima, malim ali i kultnim klubovima i festivalima, svirali su s Mad Caddiesima, Agnostic Frontom, Punkreasom, Real McKenziesima, Obrint Pasom i dr. U KSET dolaze drugi put (ovaj put kao ''nadoknada'' zbog nemogućnosti nastupa na ovogodišnjem Dirty Old Festivalu), a gostovali su i u splitskoj Kocki i na Skavilleu.

Iza sebe imaju četiri studijska albuma, Tutti Assolti (2004), Combat Circus (2006), Mazel Tov (2008), La Cretina Commedia (2010) i uvršteni su na nekoliko kompilacija. Čitav posljednji album hommage je Peppinu Impastatu, brutalno ubijenom lijevom aktivistu, koji je život posvetio borbi protiv mafije, zalaganju za potlačene i brizi za kulturu mladih. (website)

BEETANTONE (HR)
Kao predgrupa nastupit će BeetanTone, šibensko-zagrebački ska bend koji je u tek četiri godine postojanja naredao više desetaka koncerata po klubovima i festivalima naše i susjednih nam zemalja, a da ih publika obožava dokazuje već dvaput rasprodan KSET. (website)


Ulaznice su u pretptodaji u Dirty Old Shopu, KSET-u i online po cijeni od 50 kn, a na dan koncerta, ako ih ostane, stajat će 60 kn.

Ulaz se otvara u 20:00h, a koncert počinje u 21:30h.Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13126 )