Logo


Naslov članka: Nagrađivani roman 'Odlazi brzo, vrati se kasno' u hrvatskim knjižarama (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 26 November 2011 - 00:38:18

Izdavačka kuća Edicije Božičević objavila je novi roman francuske autorice Fred Vargas - 'Odlazi brzo, vrati se kasno'. Nagrađivani roman 'Odlazi brzo, vrati se kasno', genijalan je triler - čudljiv, napet i groteskni prikaz mračne strane Pariza. Fred Vargas, jedna je od najprodavanijih autorica u Francuskoj i svijetu. Do sada je objavila sedam romana s komesarom Adamsbergom u 'glavnoj ulozi'. Uz prvijenac 'Čovjek s plavim krugovima', u nakladi Edicija Božičević, objavljen je i roman 'Čovjek, u zrcalu vuk'. Dobitnica je triju nagrada International Dagger Award koju dodjeljuje Crime Writers Association. Gotovo sve njezine knjige dolaze na prva mjesta na francuskim ljestvicama najprodavanijih knjiga. Za roman Odlazi brzo, vrati se kasno nagrađena je dvjema književnim nagradama: Deutscher Krimipreis 2004 i Grand Prix Littéraire des Lectrices 2002.
FRED VARGAS: ODLAZI BRZO, VRATI SE KASNO

U jednoj pariškoj zgradi na vratima nekoliko stanova pojavile su se unatraške napisane četvorke. Uznemirena stanarka odlazi na policiju, no policija je smiruje misleći da je to tek bezazleni grafit. Jednoga dana pronađeno je mrtvo tijelo u zgradi u kojoj su također osvanule zagonetne četvorke, a u jednom malom naselju čovjek koji je oživio zanat 'izvikivanja' poruka na javnom mjestu, počinje dobivati i izvikivati sve čudnije, kriptirane poruke koje najavljuju kugu – prastaru pošast koja će ponovo snaći pariške stanovnike... Policijski inspektor Adamsberg sluti povezanost između ubojice, četvorke na vratima i kriptiranih poruka te kreće u lov na širitelja kuge, dok Parižane zahvaća panika zbog straha od zaboravljene smrtonosne bolesti...


Izdavač:
Edicije Božičević
Godina izdanja:
2011.
Autorica:
Fred Vargas
Prevoditeljica:
Dubravka Celebini
Urednica:
Sanja Janušić
Cijena:
160,00 kn meki uvez
Broj stranica:
271
Format:
13x20 cm
ISBN: 978-953-6751-73-0 meki uvez


RECENZIJE:

Roman Fred Vargas u kojem bubonička kuga postaje realna prijetnja suvremenom Parizu, napeta je i fascinantna mješavina "biotrilera" i povijesne kriptologije.
Publishers Weekly

Roman „Odlazi brzo, vrati se kasno“ ujedno je i genijalan triler i promišljanje dobre, odnosno loše komunikacije.“
Kevin Allman, The Washington Post

Ćudljiv, napet i groteskan, ovaj nagrađivani roman Fred Vargas fascinatni je prikaz mračne strane Pariza.
The Guardian


BIOGRAFIJA AUTORICE:
Fred Vargas, povjesničarka i arheologinja, rođena je u Parizu 1957. godine. Jedna je od najprodavanijih autorica u Francuskoj i svijetu. Do sada je objavila sedam romana s komesarom Adamsbergom u 'glavnoj ulozi'. Uz prvijenac Čovjek s plavim krugovima, u nakladi Edicija Božičević, objavljen je i roman Čovjek, u zrcalu vuk. Dobitnica je triju nagrada International Dagger Award koju dodjeljuje Crime Writers Association. Gotovo sve njezine knjige dolaze na prva mjesta na francuskim ljestvicama najprodavanijih knjiga, a prevedene su na tridesetak svjetskih jezika. Za roman Odlazi brzo, vrati se kasno nagrađena je dvjema književnim nagradama: Deutscher Krimipreis 2004 i Grand Prix Littéraire des Lectrices 2002. Fred Vargas živi i radi u Parizu.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13042 )