Logo


Naslov članka: Koncert Zagrebačke filharmonije i Denyce Graves - Korak u život (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 26 November 2011 - 00:31:32

Vrhunac ovogodišnje akcije Korak u život koncert Zagrebačke filharmonije i Denyce Graves


Glasnogovornici Slaven Bilić i Gordan Kožulj, prof.dr.sc. Josip Paladino u ime Rotary kluba Zagreb Kaptol te ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić i maestro Ivo Lipanović najavili su svečanu završnicu ovogodišnje humanitarne akcije Korak u život, koncert Zagrebačke filharmonije i američke dive Denyce Graves. Koncert će se održati u petak, 2. prosinca 2011. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a održava se u spomen na maestra Vjekoslava Šuteja, prijatelja akcije od njenih početaka.

Nakon veličanstvenog koncerta Lea Nuccija prošle godine, kraj Koraka u život 2011. obilježit će jednako velika zvijezda opernog svijeta. Denyce Graves prepoznata je širom svijeta kao jedan od najuzbudljivijih vokala današnjice. Na zagrebačkom će koncertu izvoditi najljepše skladbe Georgea Gershwina, Jeromea Kerna i drugih, većinom u novim aranžmanima koje je velika diva naručila ekskluzivno za zagrebački nastup, dok će orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnati maestro Ivo Lipanović. Denyce Graves rado se odaziva dobrotvornim prigodama i nastupa na humanitarnim koncertima pa je tako u Hrvatskoj već pjevala za pokojnog maestra Šuteja uz Joséa Carrerasa i druge operne velikane. Koncert se održava u sklopu Zvjezdanog ciklusa Zagrebačke filharmonije.Kako su organizatori istaknuli, prikupljanje sredstava za stipendiranje četvrte generacije djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi ide odlično. „Osim građana koji vrijedno nazivaju naš humanitarni broj telefona 060 9001 te lajkaju našu Facebook stranicu, svakako se moram zahvaliti i sponzorima koji su se iznova odazvali našoj akciji. Tako je tvrtka Super sport prihvatila obavezu da u periodu od 2012. do 2017. stipendira petoro studenata. Akciji su se priključili i radnici tvrtke Metro Cash&Carry koji su tijekom posljednja četiri mjeseca u nekoliko internih kampanja te putem korporativnog događaja pod imenom „Charity Day“ prikupili preko 31.000 kuna“, istaknuo je predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol, prof.dr.sc. Josip Paladino.

Uz spomenute izravne donacije, humanitarni broj telefona 060 9001 (6,15 kn s PDV-om) te lajkove na Facebooku, sredstva se prikupljaju i kupnjom ulaznica za koncert te organizatori pozivaju sve zainteresirane građane da im se pridruže u petak, 2. prosinca u KD Lisinski. Prikupljena sredstva bit će dodijeljena budućim brucošima putem natječaja koji će biti raspisan krajem svibnja 2012.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13041 )