Logo


Naslov članka: ZKM Zagreb Najavljena premijera predstave 'Moj sin samo malo sporije hoda' by Ada Jukić
Podnaslov:
Autor:
Wednesday 23 November 2011 - 16:03:45

Danas (22 11 2011) u predvorju kazališta ZKM održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen kreativni tim predstave 'Moj sin samo malo sporije hoda' Ivora Martinića i redatelja Janusza Kice koja će biti praizvedena u subotu, 26. studenog 2011.

Uz ravnateljicu Kazališta, koje mladenačkom i zrelom odgovornošću realizira projekte o suvremenim temama i problemima, osobito o problemima onih 'drugih i drugačijih', govorio je autor drame Ivor Martinić, redatelj predstave Janusz Kica te nekoliko od prisutnih glumaca, Ksenija Marinković, Doris Šarić-Kukuljica, Urša Raukar i Vedran Živolić.Mladi autor izrazio je zadovoljstvo zbog realizacije svoga djela u okviru tako kvalitetnog ansambla. Redatelj je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka suradnje sa ZKM-om (nekoliko premijera i obljetnica od gotovo dva desetljeća) te složenosti teksta koju je pokušao realizirati jednostavnošću, kao najsloženijim kazališnim pristupom. Glumci su hvalili tekst mladog autora kao zreo i uvjerljiv, kao da se radi o iskusnom (starijem) piscu, te dijaloge koji odražavaju karakteristike svakog pojedinog lika.

Na novinarsko pitanje o odnosu između autora djela i redatelja u realizaciji predstave, i jedan i drugi potvrdili su usklađene odnose, bez nametanja rješenja s jednog ili drugog aspekta i bez interferencija u autonomna kreativna područja.

Očekujemo premijeru u subotu i najavljujemo osvrt na predstavu. Ukoliko sami ne budemo na premijeri, o predstavi će osvrt sigurno dati celebretiji iz kulturnog i javnog show businessa koji dolaze na premijere i o njima izražavaju pozitivne dojmove na televiziji


Tekst Ada Jukić Foto Ada Jukić, 22 11 2011


http://www.zekaem.hr/


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13002 )