Logo


Naslov članka: LENNY KRAVITZ U ARENI by Daniel Pritišanac
Podnaslov:
Autor:
Monday 21 November 2011 - 23:11:20

Black and white Zagreb

U sklopu turneje kojom promovira svoj deveti studijski album Black And White America, Lenny Kravitz je u četvrtak 17.11. nastupio u Zagrebačkoj Areni. U dvorani nije bila baš prevelika gužva. Mnogi vjerojatno još uvijek zamjeraju Lenny-ju što je 2004. godine dva sata prije početka otkazao koncert. U međuvremenu je 2008. godine odsvirao dobar koncert u Zadru, a sada je i Zagreb dočekao svoj koncert.

Predgrupa je bio Raphael Saadiq, Američki pjevač, pisac pjesama i producent, koji je u karijeri radio sa mnogim poznatim glazbenicima kao što su Stevie Wonder, TLC, Joss Stone, Mary J. Blige, te mnogim drugima. U svojih 45 minuta dobro je zagrijao Arenu.Oko 21:30 ugasila su se svjetla i krenula je prva Lenny-jeva pjesma Come On Get It. Uslijedili su hitovi Always on the Run, American Woman, It Ain't Over 'Til It's Over i Mr. Cab Driver. Slijedila je naslovna pjesma albuma i turneje Black And White America, tijekom koje su se na displayu iza benda izmjenjivale slike Lenny-ja dok je bio mali. Neki od hitova koji su uslijedili su Stand By My Woman, Believe, Where Are We Running i Fly Away. Nakon jednog od njegovih najvećih hitova Are You Gonna Go My Way, Lenny odlazi sa pozornice. Uskoro kreće bis sa akustičnom verzijom pjesme I Belong To You. Zadnja pjesma koncerta je bila Let Love Rule. Pjesma je trajala možda i 15-ak minuta jer je za vrijeme njezinog trajanja Lenny obišao publiku i tribine.

Lenny Kravitz je bio dobro raspoložen i odradio je iznenađujuće dobar koncert. Možda se je htio iskupiti za prošli posjet Zagrebu. Čak ga niti gusta magla koja je prekrila grad nije u tome spriječila.


Setlista:

Come On Get It
Always on the Run
American Woman (The Guess Who cover)
It Ain't Over 'Til It's Over
Mr. Cab Driver
Black And White America
Fields of Joy
Stand By My Woman
Believe
Stand
Rock And Roll Is Dead
Rock Star City Life
Where Are We Runnin'
Fly Away
Are You Gonna Go My Way

I Belong to You (Acoustic)
Let Love Rule


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.13000 )