Logo


Naslov članka: 7. Radionica '0snove tehnika rada s filmom' u Klubviziji! (p)
Podnaslov:
Autor:
Friday 18 November 2011 - 22:27:19

7. radionica "0snove tehnika rada s filmom" održat će se od 24. - 27. studenog. i 01. - 04. prosinca, četvrtkom i petkom od 18-21 sat te subotom i nedjeljom od 11-18 sati u Klubviziji SC (prostorije MM centra, Savska 25).

Prijave se zaprimaju na e-mail adresu sc.klubvizija@gmail.com.
Voditelj radionice: Josip Šćurec
Cijena radionice: 200 kuna (uključena je 16mm filmska vrpca za zajednički film polaznika)
Nakon ove radionice službeno postajete član Klubvizije SC što znači da ste slobodni koristiti svu raspoloživu opremu i kemikalije za proizvodnju vašeg filma u bilo kojem slobodnom klubvizijskom terminu.
Više info tražite na sc.klubvizija@gmail.com.O RADIONICI
Klubvizija SC vam pruža mogućnost da u samo osam dana naučite samostalno razvijati motuon filmsku vrpcu, koristiti 16 mm bolex kameru te se upoznate s filmskom montažom i rukovanjem s manjim projektorima. Želja nam je prikupiti što više novih članova te potaknuti mlade autore na rad na povijesno bitnoj filmskoj vrpci. Također, jedna od naših misija je očuvanje filmske prakse u vrijeme totalne digitalizacije. Celuloid je materija koju možete primiti u ruke te razviti neku vrstu odnosa prema njemu, kao i sa bilo kojim objektom u prostoru. Zahvaljujući funkcijama vidnog organa ta materija nam omogućava iluziju pokreta. Radionica također uključuje uvid u razvoj filmske umjetnosti na osnovu nekoliko primjera iz povijesti filmske umjetnosti pa sve do današnjih aktualnih radova.

Svi su pozvani ( potpuno besplatno, ali uz prethodnu najavu) pridružiti se predavanjima kemičara Mladena Bišćana koji će u sklopu radionice održati lekcije o pripremi kemikalija za razvijanje filmske vrpce.

Broj sudionika je ograničen pa se prijavite na vrijeme.
Mišljenja smo da film još uvijek daje najfiniju kvalitetu slike te svakako treba zaštititi njegov opstanak. Potrebno je nastaviti istraživati njegove mogućnosti kako bi sa novim idejama razveselili naše bližnje kao i filmske kritičare, naglasio je voditelj radionice Josip Šćurec.

Više informacija o radionici potražite na http://klubvizija.sczg.hr/.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.12966 )