Logo


Naslov članka: 22. Ljubljanski mednarodni FF: Itak Režiser - Okrogla miza! (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 17 November 2011 - 00:46:42

V četrtek, 17. novembra, ob 19h se bo v Itak kotičku (preddverje Cankarjevega doma) odvila Okrogla miza o ustvarjanju filma. Z režiserjem Miho Hočevarjem, producentom Danijelom Hočevarjem in scenografom Miho Ferkovom bomo obravnavali celoten proces nastanka filma. Od zametka filmske ideje, preko produkcije, do predvajanja, pobiranja nagrad in sprehajanja po rdeči preprogi.

Kako se snemanje mojega vsakdana z mobilcem razlikuje od snemanja najbolj predvajanega slovenskega filma vseh časov? Kaj pride prej, ideja ali finančni okvir? Kdo pokliče koga, kdo je v ekipi, kaj vse je potrebno za začetek in kako stopiti v svet filma? Kaj morajo režiser, scenarist, scenograf opraviti preden se sploh prižgejo kamere? Se v Sloveniji s filmom da obogateti?Svoje znanje, izkušnje, modrosti, trike in svarila bodo z nami delili:
- Miha Hočevar, režiser, katerega celovečerec Gremo mi po svoje je najbolj gledani slovenski film vseh časov. Za ta dosežek je istega leta prejel tudi viktorja za posebne dosežke. Poleg tega je v svoji karieri posnel še tri zelo uspešne filme – Jebiga, Na planincah in Distorzija.
- Danijel Hočevar, producent, član Evropske filmske akademije (EFA). Leta 2001 je bil izbran med »Ten Producers to Watch« prestižnega ameriškega filmskega tednika Variety. V svoji karieri je bil producent pri več kot 30 filmih (med drugimi Za Vedno, Gremo mi po svoje, Kruh in mleko, Ruševine…).
- Miha Ferkov, scenograf, dejaven je na področju filma, televizije in reklamnih spotov za domači in tuji trg. Sodeloval je pri filmih Petelinji zajtrk, Gremo mi po svoje, Trst je naš!...

Ker je življenje drama, komedija, tragedija, akcija, včasih celo grozljivka. Vsak dan ponuja material za film. Itak.


http://www.liffe.si/domov/


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.12958 )