Logo


Naslov članka: La MaMa u Zagrebačkom kazalištu mladih (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 10 November 2011 - 17:59:24

LA MAMA U ZAGREBAČKOM KAZALIŠTU MLADIH


Predstava „Anđeli Swedenborga“, kultnog newyorškog kazališta La MaMa, bit će premijerno izvedena putem live streaminga, 13. studenog u 20.30 sati, u dvorani M.Polanec, u Zagrebačkom kazalištu mladih povodom proslave 50. obljetnice kazališta La MaMa.

Hrvatska publika će imati priliku uživo gledati predstavu „Anđeli Swedenborga“ iz New Yorka, u koprodukciji kazališta La MaMa i Ping Chong & Company. Ping Chong, slavni je kazališni redatelj, koreograf i umjetnik video instalacija. Godine 2006. dodijeljena mu je Nagrada za doprinos američkoj kulturi i umjetnosti, a njegova djela su izvedena na pozornicama diljem svijeta.

„Anđeli Swedenborga“ se izvode u nebeskoj pernatoj areni te predstavljaju zavodljivo razmišljanje o suvremenom čovjeku koji se bori između težnje za materijalnom udobnosti i duhovnim prosvjetljenjem. U središtu spektakularne produkcije, koja kombinira plesnu i kazališnu umjetnost, glazbu i multimedijalnu projekciju su dva anđela koja se susreću na pozornici ispunjenoj s 300 kg perja.
Nakon izvedbe, gledatelji će se moći uživo uključiti u online razgovor s redateljem predstave, glumcima i tehničkom službom.Projekt „Global Hubs“ dio je programa „CultureHub“. Nakana projekta je uključiti sve svjetske partnere kazališta La MaMa koji su zainteresirani za korištenje digitalne tehnologije kao održive platforme za kreativne interakcije uživo. Zagrebačko kazalište mladih ucrtano je na svjetskoj karti partnera La MaMe, čija je „Garaža“ imala svjetsku premijeru, u siječnju 2010. u New Yorku u koprodukciji s kazalištem La MaMa, dok je posljednje gostovanje Ellen Stewart upravo bilo u ZKM-u, u proljeće 2009.

Program „CultureHub“ želi pokrenuti globalnu inicijativu za korištenje digitalne tehnologije kao sredstvo moderne suradnje kazališta La MaMa i njegovih raznolikih prijatelja i obitelji širom svijeta. Vizija programa je olakšati umjetnicima različitih disciplina i kultura zajedničko istraživanje umjetnosti i tehnologije kao sredstvo za razvijanje novih oblika izražavanja, dijeljenje iskustava i kreativnih promicanja globalne suradnje, učenja i inovacija.

Ulaznice za predstavu su besplatne i mogu se podići najkasnije 30 minuta prije početka projekcije na blagajni Zagrebačkog kazališta mladih.


http://www.zekaem.hr/
http://lamama.org/


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.12894 )