Logo


Naslov članka: @BetaSkroz na InfoRestart sajmu
Podnaslov:
Autor:
Tuesday 08 November 2011 - 22:05:59

Predstava @BetaSkroz koja se istovremeno odigrava i uživo i na društvenim mrežama 10. studenog bit će po prvi put izvedena u jednom javnom prostoru i to u sklopu programa sajma informacijskih tehnologija Info Restart, u 7. paviljonu Zagrebačkog velesajma.Predstava @BetaSkroz u kojoj izvođači istovremeno sudjeluju svojim fizičkim i - digitalnim identitetima, premijerno je izvedena 18. rujna pred publikom na internetu i tajnoj lokaciji u Zagrebu, a svoju najnoviju izvedbu imat će u javnom prostoru sajma informacijskih tehnologija – Info Restart, koji se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića održava od 9. do 12. studenog 2011.

Izvedba će on-line i u 7. paviljonu Zagrebačkog velesajma započeti 10. studenog u 13h, a kulminirat će oko 15:30. Predstavu će publika moći pratiti uživo u izložbenom prostoru, kao i na društvenim mrežama te na posebnom mrežnom sučelju na adresi http://skroz.in/watch, a uzlaz na izvedbu kao i na sam sajam je – besplatan!

Info Restart (http://www.zv.hr/default.aspx?id=3370) zamišljen je primarno kao afirmacija i promocija domaćeg znanja, ideja i rezultata rada informatičke industrije u Hrvatskoj odnosno IT tvrtki od kojih je veliki broj izvozno orijentiran. No, uz brojne izlagače izlagače iz Hrvatske, na sajmu će se predstsaviti i oni iz Austrije, Francuske, Hong-Konga, Japana, Kine, Mađarske, Njemačke, SAD-a, Senegala, Ukrajine, Srbije, Švicarske, Tajvan- Kina i Ukrajine.

Predstava @BetaSkroz pokušat će objediniti interakciju posjetitelja i izlagača sajma, te u praksi pokazati sve mogućnosti korištenja informacijskih tehnologija. Izvedbu su osim Zagrebačkog velesajma i T-Mobile, podržali i Nimium d.o.o. (www.nimium.hr), Helix d.o.o. (www.helix.hr) te HNK projekt suorganizatora Info Restarta, uglednog domaćeg IT stručnjaka – Radoslava Dejanovića.

@BetaSkroz je prva predstava na svijetu u kojoj su scenska izvedba uživo i ona na društvenim mrežama jednakopravne izvedbene strategije. Twitter, Instagram i Soundcloud u njoj su ravnopravni govoru, scenskom pokretu i glazbi.

Predstava se, naime, ne ‘prenosi’ na tim servisima, već izvođači u njoj sudjeluju svojim fizičkim i –digitalnim identitetima, pred publikom na internet sceni i onoj u fizičkom prostoru.
Birajući hoće li predstavu pratiti iz gledališta, posredstvom vlastitog računala ili smart telefona, publika će istovremeno birati i kut pogleda na jedno od različitih lica izvedbe, koja su međutim u stalnoj interakciji i jedno nužno mijenja drugo.

@BetaSkroz projekt je umjetničkog kolektiva SKROZ čiji rad nije ograničen jednim medijem, umjetničkom granom ili žanrom. Riječ je o grupi autora koja timski djeluje bez ostatka
(pa otud i ime kolektiva –SKROZ), u situacijama u kojima je autorstvo produkt kolektivnog rada, ili onima u kojima je granicu pojedinačnog autorskog djelovanja nemoguće odrediti.

@BetaSkroz se realizira uz potporu Ministarstva kulture, T-Mobilea i Radija 808, a uz medijsko pokroviteljstvo Gadgeterije i Netokracije.


@BetaSkroz: pustolovine u mikrosociologiji

koncept: Nora Krstulović & Vedran Peternel
autori: Petra Hrašćanec, Nora Krstulović, Ante Perković & Vedran Peternel

powered by: Nimium d.o.o., Helix d.o.o. HSK projekt, T-Mobile & Radio808
uz potporu Ministarstva kulture RH

medijski partneri: Radio808, Gadgeterija & Netokracija
produkcija: Skroz


http://skroz.in


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.12874 )