Logo


Naslov članka: Praizvedba drame 'Moj sin samo malo sporije hoda' u ZKM-u (p)
Podnaslov:
Autor:
Monday 07 November 2011 - 18:22:34

PRAIZVEDBA DRAME 'MOJ SIN SAMO MALO SPORIJE HODA'

Praizvedba drame 'Moj sin samo malo sporije hoda' Ivora Martinića, u režiji Janusza Kice, bit će premijerno izvedena 26. studenog u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Predstava 'Moj sin samo malo sporije hoda', po dramskom tekstu istaknutoga mladog dramatičara Ivora Martinića, progovara o složenosti obiteljskih odnosa. U središtu obiteljske komedije su majka i sin, no i cijela lepeza zamršenih obiteljskih odnosa koji se isprepliću tijekom proslave Brankova dvadeset i petog rođendana. Prebrižna majka koja se fokusira na svojeg sina, dementna baka, otkačena teta i njezin zbunjeni muž... samo su neki od protagonista ove predstave. U njoj ćete svjedočiti o svim onim nerazumijevanjima, neslaganjima, generacijskom srazu, bračnim razmiricama o koje se i sami spotičete svakodnevno u životu. Osnovno je pitanje što ga postavlja ova tragikomedija, kako prihvatiti Drugog odnosno drugačijeg, onoga kojeg volimo i onoga kojem ne možemo ili ne znamo pomoći? 'Moj sin samo malo sporije hoda' ocrtava sve zgode i nezgode odrastanja, zaljubljivanja, neuzvraćenih i uzvraćenih ljubavi, bolesti kućnih ljubimaca, mladenačkih i staračkih zaluđenosti... sve ono što nas svakodnevno prati u životu.

U predstavi 'Moj sin samo malo sporije hoda' glume: Ksenija Marinković, Vedran Živolić, Sreten Mokrović, Lucija Šerebedžija, Doris Šarić Kukuljica, Damir Šaban, Urša Raukar, Krešimir Mikić, Jadranka Đokić i Goran Bogdan.

Scenografiju potpisuje Slavica Radović Nadarević, Kostimografiju Doris Kristić dok je glazbu skladao Frano Đurović.

Premijera je 26. studenog u 20 sati, dok su ostale izvedbe na programu 27. i 29. studenog.


http://www.zekaem.hr/


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.12867 )