Logo


Naslov članka: 'Radionica Luce Silvestrinija za treću životnu dob' u sklopu projekta City to City Cabaret (p)
Podnaslov:
Autor:
Sunday 06 November 2011 - 16:08:47

Radionica plesa Luce Silvestrinija za treću životnu dob - City to City Cabaret održat će se od 14. – 18. studenog u Zagrebačkom plesnom centru. Ova je radionica velika novost u radu sa širom publikom, jer nakon prošlogodišnje radionice u koju su bile uključene učenice Srednje škole za suvremeni ples „Ana Maletić“, ove godine potičemo na ples i građane treće životne dobi. Do 08. studenog otvorene su prijave za besplatnu radionicu za sve zainteresirane građane u dobi iznad 65 godina koji su voljni kreativno se izraziti i uključiti u ples. Prijave i informacije su moguće putem elektroničke pošte (info@plesnicentar.info) ili telefonskim putem na 01/4833-083.
O projektu City to City Cabaret:

Ova je radionica nastala u sklopu projekta City to City Cabaret, jedinstvenog međunarodnog projekta koji cabaret formu koristi kako bi na nov način predstavio razne oblike suvremenog i plesa općenito, ali i drugih izvedbenih disciplina koje koriste pokret. Riječ je o plesno/muzičkom spektaklu u kojemu se prožimaju ples, glazba i gluma te se predstavljaju međunarodno priznati umjetnici koje u program odabiru međunarodni partneri koji se pojavljuju kao producenti ove jedinstvene, zabavne i umjetnički zanimljive inicijative.
U projektu sudjeluju organizacije gDA (Greenwich Dance Agency) iz Londona, Heteropod iz Sofije, Hrvatski institut za pokret i ples iz Zagreba, te Full House Promotion iz Atene.

„City to City Cabaret-Zagreb“ koji će se održati 18.11. u Zagrebačkom plesnom centru s početkom u 20 h, ovog će puta biti vođen od majstorica ceremonije Barbare Radulović i Rajane Radosavljev koje će provesti publiku kroz suvremeni ples uz kolaž program šansona, skečeva, satira i kratkih plesnih i glazbenih točaka isprepletenih s političkim temama, kritikama društva, ali i umjetničkog smjera kako i priliči jednoj cabaret večeri. Od hrvatskih izvođača izdvojili bismo plesnu kompaniju „Masa“, Petru Hraščanec, plesnu skupinu „Circle of Water“, akademski harmonikaški orkestar „I. G. Kovačić“ i svakako prezentaciju City to City Cabaret radionice pod vodstvom talijanskog koreografa s britanskom adresom - Luce Silvestrinija.


http://www.plesnicentar.info/


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.12857 )