Logo


Naslov članka: Roman 'Mitničar i očeve ratne pripovijesti' Jurija Nečiporenka o ruskoj stvarnosti (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 13 October 2011 - 18:55:34

Izdavačka kuća Edicije Božičević objavila je novi roman - 'Mitničar i očeve ratne pripovijesti', autora Jurija Nečiporenka.

Roman nas vodi kroz društvena razdoblja Rusije, od Staljinovog doba, preko 60-tih godina, sa zadrškom na glasnosti i slobodnim izborima, sve do današnjih dana. Političke okolnosti i stresovi posljednjih desetljeća duhovito su prikazani u životnoj pripovijesti glavnog lika Mostovoja. Mostovoj, u prijevodu mitničar, vješt je sovjetski karijerist, koji se dobro snalazi u različitim društvenim prilikama prilagođujući im čak i svoje prezime.

Borac je protiv birokracije, ali se uspješno služi njezinim vlastitim sredstvima. Nastoji postati ono čemu se neprestano ruga... Uvijek pomalo iznad društva, ali prečesto na udaru sviju i odasvud...

Izdavač: Edicije Božičević
Godina izdanja: 2011.
Autor: Jurij Nečiporenko
Prevoditelj: Žarko Milenić
Urednica: Sanja Janušić
Cijena: 135,00 kn meki uvez
Broj stranica: 156
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-953-6751-70-9 meki uvezJurij Nečiporenko (Rovenkа, Ukrаjinа, 1956.) je prozаist, kritičаr i pisаc zа djecu. Diplomirаo je fiziku nа Držаvnom sveučilištu u Moskvi. Stаriji je znаnstveni surаdnik Institutа zа molekulаrnu biologiju Ruske аkаdemije znаnosti. Objavio je nekoliko desetaka znаnstvenih rаdova. Ukupno je objavio više od dvije stotine priča, članaka i kritika (poneke pod pseudonimima) u tisku i na Internetu. Objаvio je tri knjige proze: 'Tri ženščiy i dr. rаskаzy' (Tri žene i druge priče), 'Jarmаročnyj mаl'čik: Žizn' i tvorenija Nikolаja Gogolja' (Dječak sa sajma, Život i djelo Nikolaja Gogolja) i 'Predvodnik svjazi' (Časnik za vezu). Također je objavio i knjigu o Lomonosovu 'Pomoščnik carjam' (Carski pomoćnik). Lаureаt je književnih natječaja Sergej Mihаlkov (2008.), Zаvetnаjа mečtа i nаgrаde Udruge pisаcа zа djecu (2009.).


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.12655 )