Logo


Naslov članka: Za Sudnji Dan pritisnite Press Pause Play (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 24 September 2011 - 00:54:38

Premijera nagrađivanog dokumentarnog filma
PRESS PAUSE PLAY
održat će se 27. rujna u kinu Europa s početkom u 20.00 sati.

Zahvaljujući suradnji Sudnjeg Dana, Imaga i Projektila prvi puta u ovom dijelu Europe premijerno će se prikazati ovaj svjetski hit dokumentarac.

Zagreb, 23. rujna, 2011. – U sklopu "globalnog zagrijavanja" za Sudnji Dan, 27. rujna u kinu Europa s početkom u 20.00 sati održat će se projekcija filma Press Pause Play. Zahvaljujući suradnji Sudnjeg Dana, Imaga i Projektila prvi puta u ovom dijelu Europe premijerno će se prikazati ovaj svjetski hit dokumentarac. Nagrađivani film švedskog dvojca Victora Kohlera i Davida Dworskyog postavlja pitanje nosi li digitalna revolucija nesputanu kreativnost ili masovnu prosječnost, a odgovor im daju vodeće ikone digitalnog doba kao što su Bill Drummond, Lykke Li, Moby, Hot Chip, Robyn i mnogi drugi.

Filmu je prethodilo 150 sati razgovora s internacionalnim kreativcima i stručnjacima od kolovoza 2009. godine do siječnja 2011. godine. Iako bez formalnog obrazovanja, njihov je pristup pridonio stvaranju mnoštva uspješnih filmskih projekata među kojima je najveću pozornost javnosti stekao njihov prvi igrani dokumentarac Press Pause Play.Ulaz na projekciju je besplatan, a svi kreativci gladni rasprava, ali i zabave, nakon filma moći će nastaviti druženje u predvorju Kina Europa gdje će se za dobru atmosferu pobrinuti DJ Itch! Ova premijera dokumentarca Press Pause Play je priprema za drugi po redu Sudnji Dan koji je najavljen 1. listopada u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Tamo će se saznati sudbine oko 600 prijavljenih radova iz područja tržišnih komunikacija i oglašavanja o kojima trenutačno odlučuje veliki žiri od 175 članova. Samo najbolji kreativci u kategorijama kao što su dizajn, copywrite, režija, fotografija i slično biti će nagrađeni ordenom ovog najmasovnijeg i najpravičnijeg festivala kreativnih komunikacija.

Sve detalje o Press Pause Play možete pogledati na http://www.presspauseplay.com/

Nezavisni festival kreativnih komunikacija od 2010. organizira neprofitna udruga Kulturna ofenziva, čiji je primarni cilj promicanje autorstva i kreativnosti. Sudnji Dan namijenjen je profesionalcima angažiranima u komercijalnom i neprofitnom sektoru tržišnih komunikacija te studentima. Festival okuplja hrvatske kreativce iz područja dizajna, fotografije, glazbe, režije, ilustracije, glume...

Vrijednosti na kojima je Sudnji Dan utemeljen su autorstvo, nezavisnost i fair play. 'Nezavisni' u odrednici znači da Sudnji Dan ne ovisi o moći ili profitu interesnih skupina, nego je isključivo u službi kreativnosti kao oblika ljudskog izražavanja. Najvažnije festivalske značajke su NAGRAĐIVANJE AUTORSTVA imenom i prezimenom, BESPLATNA KOTIZACIJA te brojčano VELIKI ŽIRI koji ocjenjuje online, čime se osigurava nepristranost i objektivnost. Svi sudionici festivala u natjecateljskom dijelu bore se za 12 ORDENA SUDNJEG DANA. Jedna od kategorija namijenjena je isključivo studentima - nagrada Mlada nada. Također, ove godine Sudnji Dan uvodi tzv. nagradu klijenata, koju dodjeljuje specijalni žiri sastavljen od predstavnika tvrtki i organizacija naručitelja. Sudnji Dan održava se radom volontera te uz pomoć sponzorstava i donacija. Želite li nas podržati, možete nam se javiti na mail dolazi@sudnjidan.org ili posjetiti naše facebook-stranice www.facebook.com/sudnjidan. Drugu godinu zaredom, nezavisni festival kreativnih komunikacija SUDNJI DAN održava se 1. listopada 2011., u Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu.


SUDNJI DAN info:
http://www.sudnjidan.org/
http://www.facebook.com/sudnji.dan
http://www.concept-store.fr/motion/docu<i>mentaire-press-pause-play/


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.12496 )