Logo


Naslov članka: Sir Neville Marriner otvara novu koncertnu sezonu Zagrebačke filharmonije (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 22 September 2011 - 08:35:21

SIR NEVILLE MARRINER OTVARA NOVU SEZONU

U ponedjeljak 19.9. u Zagreb je sletio kultni britanski maestro Sir Neville Marriner. U Zračnoj luci Zagreb dočekali su ga predstavnici Zagrebačke filharmonije predvođeni ravnateljem Miljenkom Puljićem, brojni novinari i TV ekipe. A dolazak maestra Marrinera u Zagreb najbolji je znak da nas do početka nove koncertne sezone - u kojoj Zagrebačka filharmonija obilježava 140 godina uspješnog djelovanja - dijeli još samo nekoliko dana!

Jer već u petak 23.9. koncertom Glazba Titana u Crvenom ciklusu maestro Marriner povest će članove Zagrebačke filharmonije u novu sezonu u kojoj nas očekuje niz sjajnih solista i velikih izvedbi. Legendarni britanski maestro nazočit će istoga dana u 18:30 u predvorju Velike dvorane Lisinski i svečanosti u čast pedesetak najvjernijih pretplatnika, koje će Zagrebačka filharmonija darovati vrijednim nalivperima brandiranim u skladbu sa 140. obljetnicom. Najstariji pretplatnik svoj će primjerak, primiti na samom koncertu iz ruku ravnatelja Zagrebačke filharmonije Miljenka Puljića.Maestro Marriner otvorit će koncert u petak Ricercarom a 6 voci J. S. Bacha u majstorskoj orkestraciji Antona Weberna, a nastaviti Webernovom simfonijskom poemom Im Sommerwind. Drugi dio koncerta rezerviran je za "titansku" Prvu simfoniju Gustava Mahlera kojom Zagrebačka filharmonija zaključuje veličanstveni niz izvedbi Mahlerovih djela, okrunjen spektakularnom izvedbom Osme simfonije - Simfonije tisuće 4.7. u Areni Zagreb
.
Nakon koncerta sve posjetitelje očekuje još jedna novost: živa glazba u izvedbi Filharmoničara u Kavani Lisinski. Ovakva glazbena druženja održavat će se poslije svakog koncerta nove sezone. Otkrijte zašto nas slušaju već 140 godina! - poručuju iz Zagrebačke filharmonije svim ljubiteljima vrhunske glazbe. I zato, za sve koji to još nisu - požurite po svoje pretplate!

Vidimo se 23.9. na početku nove sezone u kojoj Vas očekuju: Jedan orkestar - i Bezbroj glazbenih doživljaja!


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.12472 )