Logo


Naslov članka: PSSST! 5. Festival nijemog filma: Poziv za sudjelovanje (p)
Podnaslov:
Autor:
Friday 16 September 2011 - 18:19:17

Centar za kulturu Trešnjevka ove godine po peti put organizira PSSST! Festival nijemog filma, koji će se održati od 11. do 13. studenoga 2011. u prostorima Centra za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb.

Ovaj je Festival u Hrvatskoj jedinstven jer temu nijemog filma prezentira na atraktivan način, koji publici nudi nešto više od retrospektive u okviru kronološkog pregleda razvoja filma. Na razini Europe, unatoč brojnim filmskim manifestacijama, nedostaje inicijativa koja bi umjetnicima pružila priliku da se izraze kroz ovaj specifičan način pripovijedanja, što dokazuje da je Festival nijemog filma jedinstven i na globalnoj razini.

Cilj je festivala upoznavanje nijemog filma u drukčijem svjetlu, kroz fuziju moderne tehnologije i primarne filmske forme.
U natjecateljskom dijelu programa, uz glazbenu pratnju, bit će prikazani domaći i međunarodni nijemi filmovi svih rodova.
Osim natjecateljskog dijela, publika može uživati i u projekcijama remek-djela nijemog filma, kako u filmovima iz zlatnoga doba tako i u suvremenim ostvarenjima.

U današnje vrijeme kada tehnološki napredak omogućava snimanje filma uređajima koji su dostupni svima, svatko je pozvan da prezentira svoju viziju nijemog filma.

Stoga, pozivamo autore profesionalce i amatere entuzijaste da na Festivalu nijemog filma predstave svoje radove te tako daju vlastiti umjetnički i kreativni doprinos manifestaciji.
Rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 15. listopada 2011.

Pravilnik festivala, prijavnicu za filmove te ostale informacije možete naći na službenoj internetskoj stranici Festivala http://festivalnijemogfilma.com/.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.12418 )